Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΕΡΚΟΥΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΡΑΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ

No Comments Share:

 

 

O ιρακινός στρατός κινήθηκε προς το Κερκούκ τα μεσάνυχτα με στόχο να καταλάβει την αεροπορική βάση Κ1 και τις πετρελαιοπηγές.

Οι ιρακινές μονάδες μετά από την κατάληψη της βάσης Κ1 κατέλαβαν και το αεροδρόμιο του Κερκούκ

Οι τελευταίες ειδήσεις αναφέρουν πως οι Ιρακινοί στρατιώτες μπήκαν στο κέντρο του Κερκούκ και κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η σημαία του Ιρακινού Κουρδιστάν κατέβηκε από το κτίριο της νομαρχίας και αναρτήθηκε η σημαία του Ιράκ.

Στην προηγούμενη ανακοίνωση από τον στρατό αναφερόταν πως δεν είχαν πάρει εντολή να μπούνε στο Κερκούκ αλλά ότι στόχος των μονάδων ήταν ¨η διασφάλιση της ασφάλειας περιφερειακά της πόλης¨.

……………

Ο συνασπισμός των δυνάμεων με επικεφαλής τις ΗΠΑ, είχαν ανακοινώσει πως οι ειδήσεις περί συγκρούσεων ήταν μια ¨παρεξήγηση¨ και είχε κάνει έκκληση για αποφυγή των δράσεων που θα κλιμάκωναν την ένταση.

…………….

Aξιωματούχος του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ μιλώντας στο Ρόιτερς, δήλωσαν πως ¨Σύμφωνα με την συμφωνία που έγινε με Κούρδους αξιωματούχους οι εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου θα παραμείνουν εκτός συγκρούσεων¨.

Ιρακινός αξιωματούχος που μετείχε στην στρατιωτική επιχείρηση, δήλωσε πως ¨Κάποιοι Κούρδοι ηγέτες που τους βλέπουμε σαν αδερφούς μας αποδέχτηκαν ο να παραδώσουν τον έλεγχο στις εταιρίες Βόρειου Πετρελαίου και Βόρειου Φυσικού Αερίου¨.

………………..

Diken 16/10/2017

Previous Article

ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΚΚ

Next Article

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ ΣΤΟ ΚΕΡΚΟΥΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *