Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΙΑΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ;….

0 σχόλια Share:

Πρώτη παρατήρηση στο Ντιγιαρμπακίρ : ¨Κόκαλα νεκροταφείου¨ 

Άρχισε στην ιατροδικαστική η έρευνα σχετικά με τα οστά που πιστευόταν πως ανήκουν σε εξαφανισμένα από την δεκαετία του 90 άτομα. Εκ πρώτης όψεως τα οστά είναι τουλάχιστον 50 ετών. Το θέμα θα το λύσουν ¨δύο δόντια¨….

 Με βάση το άρθρο του Ερτζάν Οζτούρκ στην εφημερίδα Ακσάμ, συνεχίζονται στην ιατροδικαστική οι έρευνες σχετικά με τα κρανία και τα κόκαλα που βρέθηκαν στο κάστρο Ντιγιαρμπακίρ. Με βάση τις πρώτες παρατηρήσεις των ειδικών των ιατροδικαστικής πρόκειται για οστά νεκροταφείου. Εκτιμούνε πως ηλικιακά είναι τουλάχιστον 50 ετών.

Κατά την διάρκεια επισκευών που έκανε το υπουργείο Πολιτισμού κι Τουρισμού στο κάστρο που κατά την δεκαετία του 90 χρησιμοποιούνταν από την JITEM ως φυλακές, βρέθηκαν οστά. Στις 12 Ιανουαρίου μετά από αυτήν την εντυπωσιακή εξέλιξη επενέβη ο εισαγγελέας που ερευνά τις δολοφονίες αγνώστων δραστών. Οι ανασκαφές διευρύνθηκαν και όσο έσκαβαν αυξάνονταν και ο αριθμός των οστών και των κοκάλων. Τα οστά που πιστευόταν πως ανήκουν σε θύματα αγνώστων δραστών της δεκαετίας του 90, τους έδωσαν νούμερα και στάλθηκαν στην ιατροδικαστική. Το περασμένο Σάββατο έφτασαν στην υπηρεσία 36 σακούλες με οστά προς εξέταση, τα οποία παραδόθηκαν από το νεκροτομείο στο Τμήμα Ερευνών Δοντιών και Οστών. Μέχρι τώρα 16 σακούλες καθαρίστηκαν, βουρτσίστηκαν, πλύθηκαν και ταξινομήθηκαν. Έγινε γνωστό πως τα οστά είναι στις σακούλες ανάκατα. Οι εργασίες θα αρχίσουν μετά το άνοιγμα και των άλλων σακουλών.

 Ειδικοί από το τμήμα Δοντιών και Οστών μετά τις πρώτες εξετάσεις ου έκαναν ανέφεραν πως πρόκειται για οστά νεκροταφείου που είναι ηλικίας τουλάχιστον 50 ετών. Από τα μέχρι τώρα οστά που βγήκαν από τις σακούλες δεν υπάρχουν οστά ζώων. Επίσης έγινε γνωστό πως κάποια τείνουν να σαπίσουν, ενώ κανένα δεν έχει πάνω του κομμάτια από ρούχα.

Ειδικός της ιατροδικαστικής που μίλησε σχετικά με τα κόκαλα είπε τα εξής : Όλα τα οστά που εξετάσαμε μέχρι τώρα είναι παλιά. Τουλάχιστον 50 ετών. Μπορούμε αμέσως να διακρίνουμε τα παλιά από τα καινούρια οστά. Αυτά είναι πολύ παλιά. Είναι σίγουρο ότι ανήκουν σε ανθρώπους. Το γεγονός πως τα οστά είναι ανάκατα δείχνει πως πρόκειται για οστά νεκροταφείου………………¨

………………….

Εφ. Ραντικάλ 4-2-2012

Σχόλιο : Καταρχήν έτσι όπως περιγράφεται άνετα μπορεί να είναι ένας ακόμη ομαδικός τάφος. Διότι δεν βρέθηκαν ούτε επιτύμβιες πλάκες ούτε τίποτε άλλο σχετικό με κανονικό νεκροταφείο. Μάλιστα σε άλλο άρθρο (δεν το μεταφράσαμε) της Ταράφ αναφερόταν πως είναι πολύ πιθανόν τα οστά να ανήκουν σε εξορισθέντες Αρμένιους από την πρώτη εικοσαετία του 20ου αιώνα. Έχουν χάσει το λογαριασμό οι άνθρωποι ! Εμφανίζεται ένας ακόμη ομαδικός τάφος και εσύ αναρωτιέσαι, τι να είναι ; Κούρδοι που δολοφονήθηκαν κατά την δεκαετία του 90 ; Αρμένιοι από την εποχή της γενοκτονίας ; Μήπως Έλληνες ; Που να βγάλεις άκρη με τόσο αιματοβαμμένη ιστορία….

Previous Article

ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 29ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Next Article

ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΕΜΦΡAΓΜΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ Ο ΥΠΟΠΡΟΞΕΝΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

vulputate, efficitur. suscipit Curabitur dictum tristique non felis lectus neque. ut