Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ…

No Comments Share:

Όταν χάνονται οι ελπίδες για δικαιοσύνη

Στην υπόθεση των 11 χωρικών οι οποίοι πριν από 20 χρόνια συνελήφθησαν στην κωμόπολη Κουλπ και εξαφανίστηκαν, οι οικογένειες μετά την απόφαση του στρατιωτικού εισαγγελέα για διατήρηση απορρήτου της υπόθεσης, ζήτησαν τα κόκαλα που υπάρχουν στην στρατιωτική εισαγγελία.

Οι χωρικοί οι οποίοι συνελήφθησαν στον οικισμό Κεπέρ της επαρχίας Κουλπ στις 9 Οκτωβρίου 1993 και έκτοτε αγνοούνται είναι οι Μεχμέτ Σαχ Αταλά, Νουσρετίν Γερλίκαγια, Τουράν Ντεμίρ, Μπεχτσέτ Τουτούς, Μπαχρί Σιμσέκ, Σερίφ Αβάρ, Χασάν Αβάρ, Σαλίχ Ακντενίζ, Τζελίλ Αϊντογντού, Ουμίτ Τας και Αμπντί Γιουμούκ. Η Εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ μη βρίσκοντας κάποιο στοιχείο πως τους σκότωσε το ΠΚΚ, έκρινε εαυτόν αναρμόδιο και έστειλε τον φάκελο στην εισαγγελία της Κουλπ. Το 2004 οστά που βρήκαν σε ανοιχτό χώρο οι χωρικοί , διαπιστώθηκε πως ανήκαν στους Σαλίχ Ακντενίζ και Μπεχτσέτ Τουτούς.Μετά από αυτό η εισαγγελία της Κουλπ, έκρινε επίσης αναρμόδιο τον εαυτό της και έστειλε το 2006 την υπόθεση στην Στρατιωτική Εισαγγελία του 7ου Σ.Σ.

20 χρόνια και καμμία πρόοδος

Αποκαλύφθηκε ότι η Στρατιωτική Εισαγγελία του 7ου Σ.Σ που διεξάγει έρευνα από το 2006, έλαβε απόφαση απορρήτου σχετικά με την έρευνα. O δικηγόρος της IHD Σερντάρ Τσελεμπί που παρακολουθεί την υπόθεση για να μην υπάρξει παραγραφή, όταν πήγε να πάρει πληροφορίες για την πορεία της υπόθεσης, έμαθε πως έχει ληφθεί απόφαση απορρήτου της διαδικασίας. Ο δικηγόρος Τσελεμπί δήλωσε πως ζήτησε την ανάκληση αυτής της απόφασης, την ταχύτατη κατάληξη της έρευνας και είπε πως οι οικογένειες ζήτησαν τα οστά. Ο δικηγόρος Τσελεμπί δήλωσε :¨ Οι οικογένειες που βλέπουν πως επί 20 χρόνια δεν γίνεται καμμία πρόοδος στην υπόθεση, ζήτησαν τα ευρισκόμενα στην εισαγγελία οστά. Και εμείς κάναμε την σχετική αίτηση¨.

 Εφ. Ταράφ 14/1/2013

Σχ : Περίεργη λογική είχε η έρευνα ! Οι άνθρωποι συνελήφθησαν και εξαφανίστηκαν, και αυτοί έψαχναν να βρουν αν  τους σκότωσε το ΠΚΚ !!

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ

Next Article

ΕΤΣΙ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *