Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΑΓΙΠ ΜΠΕΪ !

No Comments Share:

Τους 100 πλησίασαν οι κρατούμενοι δημοσιογράφοι στην Τουρκία

Η τουρκική δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά χωρίς καμμία απόδειξη έστειλε στην φυλακή 36 δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Το καθεστώς του ΑΚΠ από το 2009 και εντεύθεν με τους 100 δημοσιογράφους, έκανε την χώρα την μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους.

Στην αστυνομική επιχείρηση που έγινε στις 20 Δεκεμβρίου σε κουρδικά και αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ όπως στα DİHA, Özgür Gündem και ANF συνελήφθησαν 49 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι εκεί.

Μετά από την 20 ωρών ανάκριση, μεταφέρθηκαν στην εισαγγελία και αργότερα στο δικαστήριο, όπου οι 13 αφέθηκαν ελεύθεροι και προφυλακίστηκαν οι 36. Μεταξύ αυτών είναι 11 ανταποκριτές του DIHA, 5 της εφημερίδας Özgür Gündem και ο διευθυντής έκδοσης της Azadiya Welat.

Μαζί με τις τελευταίες προφυλακίσεις ο αριθμός των φυλακισμένων δημοσιογράφων στην Τουρκία προσέγγισε τους 100. Αναμφισβήτητα η κυβέρνηση του ΑΚΠ πέτυχε να κάνει την χώρα την μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για δημοσιογράφους.

Στην παρούσα κατάσταση από την εφημερίδα Azadiya Welat βρίσκονται στην φυλακή 14 δημοσιογράφοι εκ των οποίων οι 4 ήταν αρχισυντάκτες και ένας διευθυντής έκδοσης, ενώ από το πρακτορείο ειδήσεων DIHA ο αριθμός των κρατούμενων ανταποκριτών έφτασε τους 23.

Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως όπλο φίμωσης και καταπίεσης την αστυνομική επιχείρηση KCK ενάντια σε μέλη του κόμματος BDP, δημοσιογράφους, διανοούμενους και σε οποιονδήποτε αλληλέγγυο του νόμιμου αγώνα των Κούρδων. Από το 2009 που άρχισε αυτή εκστρατεία καταπίεσης συνελήφθησαν πάνω από 8 χιλιάδες άτομα και φυλακίστηκαν σχεδόν 4 χιλιάδες. Μεταξύ τους εκατοντάδες εκλεγμένοι, διανοούμενοι, φοιτητές, δημοσιογράφοι, υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνδικαλιστές.

…………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 24-12-2011

Previous Article

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ….

Next Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *