Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

414η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ…

0 σχόλια Share:

Συγγενείς αγνοουμένων : Για την ειρήνη χρειάζεται αντιμετώπιση του θέματος

Στην 414η εβδομάδα η διαμαρτυρία του Σαββάτου. Ο Ρετζέπ Αϊντινλάρ μιλώντας εξ ονόματος της οικογένειας Αϊντινλάρ, και απευθυνόμενος στην αστυνομία είπε : ¨Θα ανοίξετε τα αρχεία της δεκαετίας του 90 ; Ανοίξτε τα αρχεία, δείξτε τις τοποθεσίες των τάφων. Ζητήστε συγγνώμη από εμάς, ώστε οι σπόροι της ειρήνης να είναι καθαροί. Για την ειρήνη, χρειάζεται αντιμετώπιση αυτού του θέματος.

Συγγενείς αγνοουμένων και υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά την 414η εβδομάδα διαμαρτυρίας, άνοιξαν τον φάκελο του Μεχμέτ Εμίν Ασλάν που χάθηκε στο Ντάργκετσιτ, και του Τζουνέιτ Αϊντινλάρ που εξαφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Η Νιμέτ Τανρικουλού μιλώντας εξ ονόματος της Επιτροπής σχετικά με τους Αγνοούμενους του παραρτήματος Κωνσταντινούπολης της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD), δήλωσε πως τα οστά του Μεχμέτ Εμίν Ασλάν, που ήταν ένας από τους 7 που συνελήφθησαν 18 χρόνια πριν στο Ντάργκετσιτ και εξαφανίστηκαν, τελικά βρέθηκαν.

 ¨Αποκαλύφθηκαν τα ψέματα του κράτους¨

Η Τανρικουλού είπε : ¨ Μετά από επίμονες αναζητήσεις από την οικογένεια και από την İHD, οριστικοποιήθηκε με έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πως ένα από τα καμένα κρανία και οστά που βρέθηκαν μετά από ανασκαφή που έγινε σε λάκκο θανάτου στο Μπογάζκιοϊντέ του Ντάργκατσιτ, ανήκουν στον Μεχμέτ Εμίν Ασλάν. Το κρατικό ψεύδος έτσι αποκαλύφθηκε από το παράρτημα Μάρντιν της İHD¨.

Μέσα στο αίμα, με το ένα πόδι σπασμένο…

Σήμερα άνοιξε επίσης ο φάκελος του επί 19 χρόνια αγνοούμενου Τζουνέιτ Αϊντινλάρ. Ο φοιτητής στην Κωνσταντινούπολη Τζουνέιτ Αϊντινλάρ, συνελήφθη το 1994 ευρισκόμενος σε στάση στην περιοχή του Μπακίρκιοϊ, και τον μετέφεραν στο Α.Τ. Γκαϊρέτεπέ. Στην οικογένεια και στον δικηγόρο της İHD που πήγαν να τον αναζητήσουν, η αστυνομία τους είπε πως ¨Τον πήγαμε να μας δείξει ένα μέρος, αλλά μας διέφυγε και εξαφανίστηκε¨. Πολλοί μάρτυρες όμως επιβεβαιώνουν πως ο Αϊντινλάρ υπέστη βαριά βασανιστήρια, και μάλιστα οι αστυνομικοί την ώρα που τον έπαιρναν από το κελί του έλεγαν πως ¨Είσαι έτοιμος να πεθάνεις ; Πας να πεθάνεις¨.

Κόσμος από την περιοχή Καντιρλέρ Γιοκουσού του Μπέιογλου, ανέφερε πως στις 28/2/1994 είδαν τον Τζουνέιτ Αϊντεμίρ να βγαίνει από το Α.Τ. συνοδεία περίπου 30 αστυνομικών, με χειροπέδες, μέσα στα αίματα, και μη μπορώντας να περπατήσει καθώς το ένα του πόδι ήταν σπασμένο.

Οι προσπάθειες της οικογένειας και της İHD έμειναν χωρίς αποτέλεσμα και οι αστυνομικοί αθωώθηκαν.

Στην σημερινή ανακοίνωση αναφέρθηκε πως υπεύθυνοι για τον θάνατο του Αίντινλάρ είναι ¨Οι αστυνομικοί Αχμέτ Ερκούτ, Ντογάν Οζντεμίρ, Μεχμέτ Γιαλίν και Αλή Τσινάλ που υπηρετούνε στην αστυνομία Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για εργαζόμενους στο 3ο τμήμα της αντιτρομοκρατικής¨.

……………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 2/3/2013

Previous Article

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

Next Article

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *