Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΣΤΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

0 σχόλια Share:

Ανθρώπινα κοκάλα στην παλιά φυλακή

Κατά τη διάρκεια επισκευών σε αυλή πίσω από την παλιά φυλακή του Ντιγιαρμπακίρ και το κτίριο της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής βρεθήκαν θαμμένα 6 κρανία και ανθρώπινα κοκάλα. Οι εργασίες σταμάτησαν. Τα οστά θα σταλούν στην ιατροδικαστική Κωνσταντινούπολης. 

Πριν λίγο καιρό άρχισαν εργασίες στην περιοχή Σαράικαπί του Ντιγιαρμπακίρ όπου κατά την δεκαετία του 1990 βρισκόταν η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής, οι φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ και τα δικαστήρια. Όταν στην αυλή ανάμεσα στο παλιό κτίριο της Στρατοχωροφυλακής και στις φυλακές βρέθηκαν σε αρχαιολογική περιοχή 6 κρανία και κοκάλα, ενημερώθηκε η αρχαιολογική υπηρεσία και η αστυνομία. Η αστυνομία που ήρθε δημιούργησε περίγυρο ασφαλείας χωρίς να αφήσει κανέναν να πλησιάσει, ενώ ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν οι εργασίες θα σταματήσουν ή όχι. Αναφέρεται πως τα κρανία και τα κοκάλα θα σταλούν στην Κωνσταντινούπολη και εκεί θα εντοπιστούνε σε ποιον ανήκουν μέσω του DNA.

Ήταν αρχηγείο της JITEM

Στον χώρο μετέβη επιτόπου ο Ρατζί Μπιλιτζί-επικεφαλής της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων –παράρτημα Ντιγιαρμπακίρ ο οποίος ανέφερε πως εκεί ήταν παλιά το αρχηγείο της JITEM και είπε πως ¨Σχετικά με το μέρος εδώ υπάρχουν περίπου 90 προσφυγές οικογενειών. Λέγεται πως άλλους τους σκότωσαν και τους έθαψαν εδώ, κι άλλους αφού τους σκότωσαν εδώ τους έθαψαν αλλού. Κατά τις εκσκαφές εδώ βρέθηκαν οστά 6 ατόμων¨.

Εφ. Χουριέτ 12-1-2012

Σχόλιο : Δηλαδή σε έναν χώρο τα είχαν όλα μαζί : Στρατοχωροφυλακή, δικαστήριο, φυλακές, ¨νεκροταφείο¨. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης !

 

Previous Article

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

justo eleifend felis libero. in suscipit