Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Συνελήφθη το 1994 κι ακόμη αγνοείται…

No Comments Share:

Ντιγιαρμπακιρ- Συγγενείς αγνοουμένων έθεσαν το θέμα του Φεττάχ Ερντέν, ο οποίος το 1994 στο χωριό Μπογιουντζούκ του νόμου Σιρνάκ, συνελήφθη και παρά το ότι οι συγγενείς του τον είδαν στην στρατοχωροφυλακη, έκτοτε εξαφανίστηκε.

Συγγενείς αγνοουμένων και το παράρτημα Ντιγιαρμπακίρ της Ένωσης Άνθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD), στην 607η εβδομάδα δράσης “Να βρεθούν οι αγνοούμενοι-Να δικαστούν οι δράστες”, δημοσίευσαν βίντεο. Η Χεντιέ Σαλτάν στέλεχος της IHD, κοινοποίησε την ιστορία του Φεττάχ Ερντέν, ο οποίος συνελήφθη στο χωριό του στις 20 Απριλίου 1994 και από τότε εξαφανίστηκε.

ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Η Σαλτάν υπενθύμισε πως ο παντρεμένος και πατέρας 10 παιδιών Ερντέν, συνελήφθη σε έφοδο που έκαναν στο σπίτι του στρατιώτες της στρατοχωροφυλακής του Γκιουτσλουκονάκ και συνέχισε λέγοντας : ” Συγγενείς του Ερντέν πού πήγαν στην διοίκηση στρατοχωροφυλακής, είδαν τον Φεττάχ δίπλα στους υπολοχαγους Μεχμέτ Καράμπελα και Ερτάτς Οναντλί . Από εκείνη τη μέρα και μετά δεν είχαν κανένα νέο του Φεττάχ. Η οικογένεια του Ερντέν μέχρι το 2009, επειδή δεχόταν απειλές, δεν είχαν προβεί σε κανένα νομικό μέτρο. Καθώς οι αξιωματικοί Μεχμέτ και Ερτάτς που ήταν στο τμήμα, είχαν απειλήσει την οικογένεια με θάνατο, η οικογένεια υποχρεώθηκε να μετακομίσει στην Ιντίλ. Η οικογένεια 15 χρόνια μετά από το περιστατικό προσέφυγε στην εισαγγελία της Τζιζρε, ζητώντας να ερευνηθεί η μοίρα του Ερντέν και να δικαστούν οι υπεύθυνοι.

Αλλά όλες οι προσπάθειες της οικογένειας έμειναν χωρίς αποτέλεσμα”.

https://mezopotamyaajansi.com/tum-haberler/content/view/110620

26/9/2020

Σχ. : Κι έρχονται μετά οι τουρκόψυχοι στην ελληνική Θράκη και μιλάνε για ¨ρητορική μίσους¨ στην Ελλάδα… 

Previous Article

Νέα tr πρόκληση πάνω από το Καστελλόριζο…

Next Article

Μήνυμα Ερντογάν για την νίκη στην ναυμαχία της Πρέβεζας του 1538: ¨Πρέπει να ενδυναμώσουμε το Ναυτικό μας περισσότερο¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *