Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ 35 ΧΩΡΙΚΩΝ

No Comments Share:

Ο μουχτάρης περιγράφει

Ο μουχτάρης του χωριού Ορτάσου Χασίμ Εντζού απαντώντας σε ερωτήματα της εφημερίδας Ταράφ σχετικά με την σφαγή 35 χωρικών από το Σιρνάκ, δηλώνει πως όταν υπάρχει κινητικότητα στην περιοχή οι στρατιωτικοί τον ρωτάνε αν υπάρχουν ή όχι λαθρέμποροι στην περιοχή, αλλά ότι αυτή τη φορά τα πράματα δεν εξελίχθηκαν έτσι.

Ο Εντζού περιέγραψε τα εξής : Όταν στην περιοχή υπήρχε μια ύποπτη κατάσταση, σε περίπτωση βομβαρδισμού ή ήταν να γίνει τίποτε άλλο μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας ρωτούσαν. Αν όχι εμένα, ρωτούσαν τους κορουτζούδες ή τον επικεφαλής τους. Για κάποιο λόγο όμως αυτή τη φορά δεν ρώτησαν. Πιστεύω πως έγινε κάτι εσκεμμένα. Επί χρόνια γίνεται λαθρεμπόριο. Οι στρατιώτες κρύβονταν για να μην τους δούνε οι λαθρέμποροι. Για να πάρουν τα αγαθά από τα χέρια τους. Αυτή τη φορά όμως οι στρατιώτες εμφανίστηκαν από μακριά στους λαθρέμπορους. Περίμεναν κάτω από τα σύνορα και έδειξαν τον εαυτό τους στους λαθρέμπορους. Περίμεναν να συγκεντρωθούνε στον χώρο οι λαθρέμποροι και τους βομβάρδισαν¨

Ο μουχτάρης Χασί Εντζού αναφέρει πως και πέρσι υπήρξε ένα παρόμοιο περιστατικό και λέει ¨Πέρσι τα Κόμπρα θα άνοιγαν πυρ.Τους είπαμε πως είναι δικοί μας και να είναι καλά δεν έκαναν τίποτε. Πυροβόλησαν μόνο γύρω τους χωρίς να υπάρξει ούτε τραυματίας. Υπήρχαν πάνω από 100 άτομα. Εμείς χαρήκαμε λέγοντας πως «το κράτος δεν μας χτύπησε». Βομβάρδισαν και πυροβόλησαν το περιβάλλον. Ο ταγματάρχης ήταν κοντά μου όταν από τα ελικόπτερα Κόμπρα ακούστηκε ¨6 άτομα τρέχουν να φύγουν¨. Ο ταγματάρχης τους είπε «Αν κρατάνε όπλα θερίστε τους. Αν όχι είναι λαθρέμποροι.». Γιατί αυτή τη φορά δεν έκαναν έτσι ;¨.

Αναφέρει πως με άλλους 16 μουχτάρηδες της περιοχής έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών ζητώντας να ανοίξει εκεί συνοριακή πύλη, και όταν ερωτάται γιατί συνέβη αυτό το γεγονός απαντά λέγοντας : ¨Ο Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε πως «θα δώσουμε δικαιώματα στους Κούρδους». Μπορεί να είναι κάτι ενάντια στον Αρίντς. Πιστεύω πως εντός της κυβέρνησης υπάρχει ένα κίνημα σαν την Εργκενέκον ή τη Βαριοπούλα. Και έδωσαν το μήνυμα πως «αν δώσετε αυτά που ζητάνε οι Κούρδοι, κι εμείς αυτά θα κάνουμε». Δεν ξέρω, αυτή είναι η σκέψη μου. Εσείς ψάξτε το, εμείς είμαστε αμόρφωτοι, πιο πολλά δεν ξέρουμε. Φτωχοί άνθρωποι είμαστε. Τι νόημα έχει να ρίχνει κάποιος βόμβες πάνω σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους ; Αν είχαμε πάνω μας ένα κυνηγητικό όπλο ή μια βόμβα, εντάξει ας χτυπούσαν. Μα επιτέλους τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι ; Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι ;¨.

Εφ. Ταράφ 1-1-2012

Previous Article

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΛΜΑΖ

Next Article

¨Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΣ ΤΟ 2011¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *