Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

0 σχόλια Share:

ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΗΣ ΜΙΤ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΝ ΑΓΑΡ

Η ΜΙΤ έστειλε στην εισαγγελία φάκελο με τις συνομιλίες ανάμεσα στον Μεχμέτ Εϊμούρ και τον Ταρίκ Ουμίτ. Ταρίκ Ουμίτ : Σκοτώσαμε επιχειρηματίες και τα λεφτά τα δώσαμε στον Μεχμέτ Αγάρ.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) έστειλε στους εισαγγελείς ειδικής δικαιοδοσίας Χακάν Γιουξέλ και Μεχμέτ Οζγκούρ σημαντικά έγγραφα σχετικά με τις δολοφονίες αγνώστων δραστών που έγιναν κατά την δεκαετία του 1990. Στα έγγραφα 13 σελίδων με τις συνομιλίες του Μεχμέτ Εϊμούρ-τότε επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής της ΜΙΤ με τον συνεργάτη της ΜΙΤ Ταρίκ Ουμίτ και με το μέλος της ΜΙΤ Ζαφέρ Μπαλαμίρ, εμπεριέχονται σημαντικές λεπτομέρειες για την εκτέλεση των Κούρδων επιχειρηματιών Σαβάς Μπουλτάν, Μπεχτσέτ Τζαντούρκ και Φαβζί Ασλάν.

Τα έγγραφα αυτά στα οποία έφτασε η εφημερίδα Ταράφ, αναφέρουν πως τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω στους επιχειρηματίες Μπουλτάν, Τζαντούρκ και Ασλάν αφού τους είχαν εκτελέσει, δόθηκαν στον τότε αρχηγό της Αστυνομίας Μεχμέτ Αγάρ και στον τότε επικεφαλής της Διεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων της αστυνομίας –και νυν κρατούμενο για την υπόθεση Εργκενέκον- Ιμπραήμ Σαχίν. Στα έγγραφα αναφέρεται πως για τις δολοφονίες αυτές ενήμερος εκτός από τους Αγάρ και Σαχίν ήταν και ο νυν συνταξιούχος συνταγματάρχης Κορκούτ Εκέν.

Με βάση τις πληροφορίες, μετά την κατάθεση που έδωσε ο Μεχμέτ Εϊμούρ με την ιδιότητα του υπόπτου, οι εισαγγελείς τν άφησαν ελεύθερο και ζήτησαν από την ΜΙΤ τα σχετικά με τον Εϊμούρ έγγραφα και πληροφορίες. Μετά από το αίτημα η ΜΙΤ έστειλε στους εισαγγελείς έγγραφο με ημερομηνία 21-12-2011 και αρ. 1556/497. Στο έγγραφο περιλαμβάνονται συνομιλίες 13 σελίδων ανάμεσα στα πρώην στελέχη της ΜΙΤ Μεχμέτ Εϊμούρ, Ζαφέρ Μπαλαμίρ και Ταρίκ Ουμίτ. Στο έγγραφο φαίνεται ότι και οι τρεις τους ήταν ενήμεροι για την δολοφονία των Κούρδων επιχειρηματιών Μπουλτάν, Τζαντούρκ και Ασλάν. Στο έγγραφο αναφέρεται πως τα χρήματα που είχαν πάνω τους οι δολοφονηθέντες επιχειρηματίες δόθηκαν στον Αγάρ.

Μοιράστηκαν τα χρήματα

Η καταγραφή της συνομιλίας των Εϊμούρ, Μπαλαμίρ και Ουμίτ που έστειλε η ΜΙΤ, περιλαμβάνεται και στο αίτημα για αποφυλάκιση των νυν κρατουμένων Αϊχάν Τσαρκίν και Ερτζάν Ερσόι, που υπέβαλαν οι δικηγόροι τους. Στις αίτημα αναφέρονται τα εξής : Ο Ταρίκ Ουμίτ είχε αναφέρει πως οι δολοφονίες των Μπεχτσέτ Τζαντούρκ-Ρετζέπ Κουζουτζού, Σαβάς Μπουλτάν-Αντνάν Γιλντιρίμ, Χατζί Καραγί και Φεβζί Ασλάν-Σαχίν Ασλάν διεπράχθησαν από τον ίδιο μαζί με μια σειρά από μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του στρατού και κάποιους πολίτες, πως τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω στους Σαβάς Μπουλτάν, Μπεχτσέτ Τζαντούρκ και Φεβζί Ασλάν μεταφέρθηκαν στον Μεχμέτ Αγάρ, πως τα χρήματα αυτά μοιράστηκαν ανάμεσα στον Μεχμέτ Αγάρ, τους αστυνομικούς και τους πολίτες που μετείχαν στις δολοφονίες και τον Ιμπραήμ Σαχίν, και ότι οι Αγάρ και Σαχίν ήταν ενήμεροι για τις δολοφονίες¨.

………………………..

Εφ. Ταράφ 20-1-2012

 

Σχόλιο : Δηλαδή ο αρχηγός της Αστυνομίας και μετέπειτα υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος κόμματος Μεχμέτ Αγάρ, σκότωνε Κούρδους επιχειρηματίες και μετά μοιραζόταν με τους άλλους δολοφόνους την λεία. Επίσης είναι γνωστό πως γινόταν και εκβιασμοί με βάση αυτές τις δολοφονίες που ουσιαστικά εξανάγκαζαν άλλους Κούρδους να δώσουν λεφτά στους Σαχίν και Αγάρ για να μην τους σκοτώσουν…¨Όλα αυτά βέβαια με την επίκληση καταπολέμησης της τρομοκρατίας…

Όταν χρόνια πριν γράφαμε για την Tουρκία ως κράτος- δολοφόνο κάποιοι σκατοκέφαλοι αριστεροφανείς στην Ελλάδα έλεγαν πως ¨ακραίοι υπάρχουν παντού¨. Ε τώρα δείτε τι υπήρχε  και κάντε την σύγκριση…

Previous Article

TO ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Next Article

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΓΙΠ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *