Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

No Comments Share:

Την δεκαετία του 90 διεπράχθησαν στον νομό Μπάτμαν 513 δολοφονίες αγνώστων δραστών.

ΜΠΑΤΜΑΝ – Η Επιτροπή Έρευνας Αγνοουμένων του Δικηγορικού Συλλόγου Μπάτμαν ανακοίνωσε πως ο αριθμός ο αριθμός των δολοφονιών αγνώστων δραστών κατά την δεκαετία του 90 στον νομό Μπάτμαν ήταν 513.

Η επιτροπή ανακοίνωσε τον αριθμό των 513 θυμάτων με την αναφορά που συνετάχθη το 2011. Την αναφορά την τύπωσαν σε βιβλίο, ενώ ζήτησαν από οι οικογένειες θυμάτων να προσφύγουν στην επιτροπή. Ανακοινώθηκε πως η αναφορά συνετάχθη από ομάδα 20 δικηγόρων που συνέλλεξαν πληροφορίες από εισαγγελίες του νομού Μπάτμαν, από το Κακουργιοδικείο Μπάτμαν, από την Εισαγγελία ειδικής Δικαιοδοσίας, από την επαρχιακή διοίκηση του Μπάτμαν, από εκπροσώπους συλλόγων, από οικογένειες θυμάτων και από αυτόπτες μάρτυρες. Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μπάτμαν Γιουσούφ Τανρισεβέν ανέφερε πως οι δολοφονίες αγνώστων δραστών στην Τουρκία δεν ερευνήθηκαν σωστά και δήλωσε : ¨Βλέποντας την εργασία μας, υπάρχουν αξιοπρόσεκτα στοιχεία. Για να φτάσουμε σε αυτά τα στοιχεία δεν ήταν κάτι το εύκολο. Μέχρι σήμερα το θέμα αυτό δεν εξετάσθηκε, δεν ερευνήθηκε επαρκώς στην Τουρκία.Στις τηλεοράσεις γινόταν λόγος για χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους-θύματα. Δεν υπήρχαν αξιόπιστα στοιχεία. Εμείς συστήσαμε μια επιτροπή και ερευνήσαμε τις δολοφονίες αγνώστων δραστών στον νομό μας. Οι συνάδελφοι της επιτροπής έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ετοίμασαν μια ωραία αναφορά.

………………

Οι περισσότερες δολοφονίες έγιναν το 1992 και το 1993. Το 1992 διεπράχθησαν 82, το 1993 153 και το 1994 93. Δηλαδή το 90% των δολοφονιών αγνώστων δραστών της δεκαετίας έγιναν σε αυτά τα χρόνια. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται κόκαλα στο Ντιγιαρμπακίρ. Υπάρχουν οι ομολογίες του Αϊχάν Τσαρκίν και των άλλων. Είναι ανάγκη να λυθεί αυτό το θέμα αυτό στα ΝΑ και να γίνουν τα δέοντα¨.

Ο επικεφαλής της επιτροπής Νουρί Μεχμέτογλου δήλωσε πως αυτή η αναφορά δεν είναι η τελική. Ο Μεχμέτογλου δήλωσε πως ¨Αισθανόμαστε την ανάγκη να μοιραστούμε με τον κόσμο μας τις πληροφορίες που συλλέξαμε μέσα σε μια χρονιά. Το που θα έχουμε φτάσει ένα χρόνο αργότερα, πάλι θα το κοινοποιήσουμε. Ενδεχομένως να χρειαστεί χρόνια για τις εργασίες μας¨.

Εφ. Νέτγκαζέτε 17-1-2012

Σχόλιο : Για όσους δεν θυμούνται να τονίσουμε πως όταν γίνεται λόγος για δολοφονίες αγνώστων δραστών στην Τουρκία, στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα θύματα ήταν άτομα ¨ενοχλητικά¨ για το βαθύ κράτος της Τουρκίας. Και την δολοφονία την εκτελούσαν οι ίδιες οι δομές του κράτος, είτε άμεσα (ΜΙΤ) είτε με μορφώματα τύπου JITEM. Αναλογιστείτε ότι το νούμερο αυτό των 513 -χωρίς μάλιστα να είναι οριστικό- αφορά μόνο έναν νομό !

 

Previous Article

ΣΤΑ 125 ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ

Next Article

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΧΡΑΝΤ ΝΤΙΝΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.