Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ¨

No Comments Share:

Εφ. Μπιργκιούν 27-8-2011

Ο Τσαρκίν είχε ανακοινώσει τους δράστες

 Oι μητέρες/άνθρωποι του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν για 335 φορά στην πλατεία Γαλατάσεράι και αυτή τη φορά αναρωτήθηκαν για την τύχη του Ερντογάν Σακάρ που χάθηκε πριν 18 χρόνια.

 Τον Μάρτιο του 2011 ο Αϊχάν Τσαρκίν-πρώην στέλεχος των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας προέβη σε διάφορες ομολογίες σχετικά με απαγωγές, εκτελέσεις και δολοφονίες που διέπραξαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας την δεκαετία του 90. Αργότερα, τον Αύγουστο συνελήφθησαν ακόμη 6 στελέχη.

 Ο Τσαρκίν υπέδειξε ως υπεύθυνους για τις εκτελέσεις τον τότε Αρχηγό της Αστυνομίας Μεχμέτ Αγάρ, τον επικεφαλή του Τομέα Ειδικών Επιχειρήσεων της αστυνομίας Ιμπραήμ Σαχίν και τον Κορκούτ Εκέν.

¨ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ¨

Στην ανακοίνωση που έκαναν αναφέρεται πως ο Σακάρ αγνοείται μετά από μια σφαγή στην οποία μετείχε και ο Αϊχάν Τσαρκίν στις 13 Αυγούστου 1993.

Ο ιδιοκτήτης, σερβιτόροι και ο ταμίας –συνολικά 5 άτομα- της καφετέριας Μπεγιάζ στον 11ο όροφο του εμπορικού κέντρου Πέρπα στο Σίσλι, δολοφονήθηκαν από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής Κωνσταντινουπόλεως.

Στην επιχείρηση μετείχαν οι αστυνομικοί Ομέρ Καπλάν, Αϊχάν Τσαρκίν, Χουσέιν Ντογρούλ, Σελίμ Κοστίκ, Καντίρ Ουτσάρ, ο διευθυντής Χασάν Ερντογάν, ο διευθυντής Ασφάλειας Αλή Τσετκίν, και ο υποδιοικητής της αντιτρομοκρατικής Ερτζουμέντ Γιλμάζ.

Ο Τσαρκίν σχετικά με αυτή την επιχείρηση δήλωσε πως ¨Επρόκειτο για εκτέλεση που την παρουσιάσαμε ως ένοπλη σύγκρουση, αθώους ανθρώπους σκοτώσαμε¨.

¨ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ, ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ¨

Με βάση την ανακοίνωση ο Ερντογάν Σακάρ εκείνο το πρωί φεύγοντας από το σπίτι του είπε στην γυναίκα του πως θα πήγαινε στο καφέ του φίλου του Νεμπί Ακγιουρέκ στην καφετέρια Μπεγιάζ στο Πέρπα. ¨Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως τον είδαν στην περιοχή εκεί αλλά έκτοτε αγνοείται. Η σύζυγος του η Χανίμ Σακάρ και ο δικηγόρος της προσέφυγαν παντού, και κάθε φορά τους έλεγαν πως ο Σακάρ δεν είχε συλληφθεί. Η σύζυγος του 40 μέρες μετά την εξαφάνιση του συναντήθηκε με τον βουλευτή της πόλης Κίρσεχίρ και πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της βουλής Σαμπρί Γιαβούζ. Ο Γιαβούζ της είπε πως θα ενδιαφερόταν για το θέμα αλλά ότι η ισχύς του ήταν περιορισμένη¨.

Η Χανίμ Σακάρ επί 18 χρόνια καταγγέλλει και συνεχίζει να αναζητεί τον σύζυγο της. Στην ανακοίνωση ζητείται να δικαστούνε ο τότε αστυνομικός διευθυντής Νετζντέτ Μενζίρ, ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Χαϊρί Κοζακτσίογλου, ο αρχηγός του τομέα ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας Ιμπραήμ Σαχίν, ο αρχηγός της αστυνομίας Μεχμέτ Αγάρ, και ο υπουργός Εσωτερικών Μεχμέτ Γκαζίογλου.

 

………………..

 

Previous Article

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Next Article

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *