Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

AXMET TOΥΡΚ : ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΔΕΡΦΟΣΥΝΗΣ

No Comments Share:

Αχμέτ Τουρκ : Δεν θέλουμε τις ανοησίες περί αδελφοσύνης

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κογκρέσου (DTP) και ανεξάρτητος βουλευτής Μάρντιν Αχμέτ Τουρκ, σε ομιλία που έκανε σε συλλαλητήριο που ζητούσε οι φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ να γίνουν μουσείο, ζήτησε να γίνουν δεκτοί όλοι ως ομόλογοι στο κουρδικό θέμα και είπε : ¨ Θα πάρετε ως ομόλογο όλο τον κουρδικό λαό. Θα πάρετε ως ομολόγους τους ηγέτες του. Θα πάρετε ως ομολόγους και θα συναντηθείτε με το Ίμραλι και το Κάντιλ, με το BDP και το DTP.¨

Ο Τούρκ ανέφερε πως αγωνίζεται για δικαιοσύνη και ισότητα και είπε πως ¨Αυτό που θέλουμε δεν είναι οι ανοησίες περί αδερφοσύνης. Δεν ζητάμε από κανέναν τίποτε. Εμείς θέλουμε το δίκιο μας, την ελευθερία μας¨.

…………….

Την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος του DTP Αχμέτ Τούρκ άνοιξαν πανό και ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του Οτζαλάν, ενώ ο Τουρκ ανέφερε πως οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν τις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ και είπε πως ¨Μακάρι αυτοί οι αιματοβαμμένοι τοίχοι να είχαν γλώσσα και να μιλούσαν. Υπήρχαν κάποιοι που αντιστάθηκαν στα βασανιστήρια και στην καταπίεση. Ο λαός μας ξεχύθηκε στους δρόμους για να λήξει αυτή η καταπίεση. Αλλά η φασιστική και ρατσιστική λογική ποτέ μα ποτέ δεν έλαβε υπόψη της αυτά τα αιτήματα του κόσμου. Και σήμερα την ίδια λογική αντιμετωπίζουμε¨.

¨Έτριζαν τα κόκαλα του Σαλαντίνου¨

Ο Τουρκ αναφερόμενος στο συνέδριο του κόμματος ΑΚΠ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διπρόσωπη πολιτική. Ο Τούρκ είπε : ¨Ο κύριος Ερντογάν δήλωσε πως «Εγώ δεν κάνω διάλογο μαζί τους, κάνω ειρήνη με τα εγγόνια του Σαλαντίνου, του Αχμέντ Χαν, του Φεκιγιέ Τεϊράν και του Μελαγιέ Τζιζιρί». Μα εμείς ποιοι είμαστε ; Εμείς είμαστε τα εγγόνια του Σαλαντίνου, του Αχμέντ Χαν, του Φεκιγιέ Τεϊράν και του Μελαγιέ Τζιζιρί. Είμαστε οι κάτοχοι των δικαιωμάτων και προνομίων. Εάν σήμερα ο Σαλαντίνος που έσωσε τον Ισλαμικό κόσμο και τους λαού της Μέσης Ανατολής από την σκλαβιά, έβλεπε να αρνούνται την γλώσσα και την ταυτότητα του ίδιου του του λαού, θα γινόταν χαμός. Εγώ πιστεύω πως τα κόκαλα του Σαλαντίνου τρίζουν από αυτή την δήλωση του Ερντογάν¨.

………….

Εφ. Ραντικάλ 1/10/2012

Previous Article

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΤΕΝΤΕ ΣΤΟΝ ΖΕΪΜΠΕΚ

Next Article

CHP ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *