Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

No Comments Share:

Αναστείλαμε τον πόλεμο

 Ο Μουράτ Καραγιλάν-πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK, δήλωσε πως συνεδρίασαν τα αρμόδια όργανα τα οποία αξιολόγησαν την επιστολή του Οτζαλάν και αποφάσισαν να αναστείλουν τον πόλεμο.

Ο Καραγιλάν μιλώντας στο ANF ανέφερε πως αποφάσισαν να μετάσχουν ενεργά στην προοπτική που μέσω του γράμματος χάραξε ο Οτζαλάν.

Ο Μουράτ Καραγιλάν-πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK και εκ των ηγετών του ΠΚΚ στο Κάντιλ, ανακοίνωσε πως αξιολόγησαν την επιστολή του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν σχετικά με την επίλυση του Κουρδικού και ότι έστειλαν απάντηση.

…………..

Ο Καραγιλάν στην ανακοίνωση του εκφράστηκε ως εξής για την αναστολή του πολέμου : ¨Σε σύνοδο που πραγματοποιήσαμε στα τέλη του Ιανουαρίου σχεδιάσαμε να κινηθούμε σε δύο άξονες. Ο ένας άξονας ήταν η ετοιμασία για πόλεμο, η ανάπτυξη μιας κίνησης διευρυμένου πολέμου. Και ο άλλος άξονας η πραγματοποίηση βημάτων προς μια δημοκρατική επίλυση του κουρδικού. Στην παρούσα κατάσταση αναστείλαμε αυτόν τον σχεδιασμό αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τον έχουμε ως αναπληρωματικό. Έτσι πάει αυτή η διαδικασία. Με την ανάπτυξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης αυτά τα θέματα ξεπερνιούνται¨. Ο Καραγιλάν αναφερόμενος στην ανακοίνωση που αναμένεται να κάνει ο Οτζαλάν για το Νεβρόζ είπε τα εξής : ¨Εμείς θα προσεγγίσουμε την διαδικασία με ειλικρίνεια και αν δεν υπάρξει από την απέναντι πλευρά οποιαδήποτε στάση παρεμπόδισης ή ματαίωσης, θα πιστέψουμε πως πρέπει να εμβαθυνθεί η διαδικασία ειρήνευσης. Αλλά φυσικά η τελική απόφαση ανήκει στον ΑΠΟ. Το πλαίσιο των δηλώσεων του προέδρου ΑΠΟ είναι σημαντικό. Όλοι αυτό πρέπει να περιμένουν. Η δήλωση που θα κάνει ο πρόεδρος ΑΠΟ θα είναι σε ένα πλαίσιο που θα δεσμεύει όλο το κίνημα μας και όλους τους πατριώτες του λαού μας¨.

 Εφ. Ταράφ  16/3/2013

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΚΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ¨ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ¨

Next Article

ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ Ο…ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *