Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΡΑΤ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ

No Comments Share:

Καραγιλάν : Δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος ανάμεσα στους αντάρτες και τους πεσμεργκά

Ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK Μουράτ Καραγιλάν ανέφερε πως δεν θα υπάρξει πια πόλεμος ανάμεσα στους αντάρτες και τους πεσμεργκά και ότι πλέον δεν υπάρχει έδαφος για συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων. Ο Καραγιλάν χαιρέτισε την απόφαση της ΕΤΑ να αφήσει τα όπλα και είπε πως και οι Κούρδοι θα μπορούσαν να το κάνουν αν τους αναγνωριζόταν το δικαίωμα να διοικούνε τον εαυτό τους.

Ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK Μουράτ Καραγιλάν στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Ρουντάου είπε πως «Δεν πρόκειται να υπάρξει πόλεμος ανάμεσα σε πεσμεργκά και αντάρτες. Δεν υπάρχει πλέον έδαφος για μια ακόμη μάχη μεταξύ Κούρδων. Σε αυτό το θέμα εμπιστεύομαι τους Κούρδους πολιτικούς και αυτά που λένε.»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΖΑΝΙ

Ο Καραγιλάν εστιάζοντας στις προσπάθειες του προέδρου της Αυτόνομης Περιοχής του Κουρδιστάν Μεσούτ Μπαρζανί για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο θέμα του βόρειου Κουρδιστάν είπε : Ο κύριος πρόεδρος της Αυτόνομης Περιοχής του Κουρδιστάν καταβάλει προσπάθειες για πολιτική επίλυση του Κουρδικού θέματος. Εμείς τις θεωρούμε σημαντικές. Εμείς επιθυμούμε μια πολιτική-ριζική και μέσω διαλόγου επίλυση του θέματος.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΕΤΗ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ο Καραγιλάν αναφερόμενος στις συνομιλίες του ΠΚΚ με το τουρκικό κράτος είπε πως ¨Κατά τα περασμένα πέντε έτη υπήρξαν κάποιες σχέσεις με το τουρκικό κράτος. Στα δύο πρώτα έτη οι σχέσεις ήταν μέσω κάποιων φίλων, και κατά τα τελευταία τρία έτη έγιναν απευθείας συνομιλίες. ¨

Ο Καραγιλάν αναφέρθηκε στα πρωτόκολλα που παρουσίασε ο ηγέτης του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και είπε πως εκείνα τα απέρριψε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπογράμμισε πως τώρα κάποιες πλευρές επιθυμούνε την επανέναρξη της πολιτική διαδικασίας και είπε πως ¨Σε αυτό το θέμα είναι σημαντικές οι προσπάθειες του κυρίου Μπαρζανί και κάποιων άλλων πλευρών¨.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΙΡΑΝ- PJAK

Ο Καραγιλάν είπε πως υπάρχει εκεχειρία ανάμεσα στο Ιραν και στο PJAK η οποία συνεχίζεται και δήλωσε : ¨Ανάμεσα στο Ιράν και το PJAK υπάρχει μια εκεχειρία που εφαρμόζεται και από τις δυο πλευρές. Αυτό είναι μια καλή κατάσταση και το βλέπουμε με ικανοποίηση¨.

ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟ ΒΑΣΚΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ

Ο Καραγιλάν σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΤΑ να αφήσει τα όπλα είπε πως πρόκειται για μια ¨σωστή και θετική απόφαση¨. Ανέφερε πως η στάση της ισπανικής κυβέρνησης σε αυτό το θέμα ήταν θετική και ότι και οι Κούρδοι θα μπορούσαν να αφήσουν τα όπλα σε περίπτωση που τους αναγνωριζόταν το δικαίωμα να διοικούνε τον εαυτό τους.

 

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 31-10-2011

 

Previous Article

¨ΟΙ ΘΕΙΟΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ 2500 ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΔΕΙ¨

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *