Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

0 σχόλια Share:

Ο Καραγιλάν σε πολεμική

Ο ηγέτης του ΠΚΚ Καραγιλάν αυτή τη φορά απάντησε σαν πολιτικός παίκτης στον σύμβουλο του πρωθυπουργού Ακντογάν.

Ο Μουράτ Καραγιλάν-πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK απάντησε στον σύμβουλο του πρωθυπουργού Ερντογάν τον Γιαλτσίν Ακντογάν, ο οποίος μιλώντας για αυτόν είπε πως ¨Δεν αντιλήφθηκε σωστά την διαδικασία¨. Ο Καραγιλάν σχολιάζοντας την δήλωση του Ακντογάν που είπε πως ¨Πριν από την εξομάλυνση χρειάζεται να γίνει η εγκατάλειψη των όπλων¨, είπε πως ¨Είτε θέλουν να πάνε προς τα πίσω την διαδικασία είτε να επιβάλλουν αυτό που επιθυμούν. Εμείς δεν λέμε πως ¨τελευταίος ο αφοπλισμός¨. Μπορούμε να πάμε παράλληλα προς την εξομάλυνση με την ανάπτυξη των ελευθεριών¨.

Οι τρεις όροι του Καραγιλάν

Ο Καραγιλάν που οργάνωσε μια συνέντευξη στις 25 Απριλίου τύπου στο Κάντιλ στην οποία ανακοίνωσε πως η απόσυρση των ανταρτών θα αρχίσει στις 8 Μαΐου, αυτή τη φορά μίλησε σε στο κουρδικό τηλεοπτικό κανάλι Newroz TV.

Ο Καραγιλάν ως όρο για την εγκατάλειψη των όπλων έθεσε την απελευθέρωση του Οτζαλάν και δήλωσε πως ¨Στα πλαίσια ενός σχεδίου κοινωνικής ειρήνης, πρέπει να επιτευχθεί μια μόνιμη ειρήνη. Με πρώτο τον ηγέτη ΑΠΟ, πρέπει όλοι να απελευθερωθούν. Δεν πρέπει κανείς να παραμείνει αιχμάλωτος. Μόνο σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να τεθεί στην επικαιρότητα ο πλήρης αφοπλισμός των ανταρτών. Έτσι εμφανίστηκε η έννοια της επίλυσης¨.

Ο Καραγιλάν ανέφερε πως για την πλήρη εγκατάλειψη των όπλων χρειάζεται η εκπλήρωση των εξής όρων : ¨Ο Οτζαλάν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Οι ΠΚΚδες δεν είναι τρομοκράτες αλλά ακτιβιστές. Το ΠΚΚ πρέπει να βγει από την διεθνή λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Πρέπει να διαλυθεί το σύστημα των πολιτοφυλάκων και των Ειδικών Δυνάμεων¨.

…………

Εφ. Ταράφ 1/5/2013

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ANTIΣΤΑΣΟΥ ΝΤΙΛΑΝ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *