Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΕΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΜΝΗ ΑΙΜΑΤΟΣ¨

0 σχόλια Share:

Εάν μπείτε θα γίνει λίμνη αίματος

Το δραστηριοποιούμενο στα βόρεια της Συρίας PYD (Κουρδική οργάνωση) υπαινίχθηκε πως αν μπει η Τουρκία στην περιοχή θα τρέξει πολύ αίμα

Ο Μουχιντίν Σεϊχαλί μέλος του δεκαμελούς ¨Ανώτατου Κουρδικού Συμβουλίου¨ που συναντήθηκε με τον Μπαρζανί, μίλησε από το γραφείο του στο Χαλέπι στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Ο Σεϊχαλί απέρριψε τον ισχυρισμό που συζητείται στην κοινή γνώμη πως ¨ιδρύεται Κουρδιστάν¨ αλλά ισχυρίστηκε πως σε περίπτωση επέμβασης της Τουρκίας η περιοχή θα μετατραπεί σε λίμνη αίματος.

¨ΕΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΜΝΗ ΑΙΜΑΤΟΣ¨

Το Ανώτατο Κουρδικό Συμβούλιο που ιδρύθηκε με την συμφωνία της Ερμπίλ και τις προσπάθειες του Μπαρζανί, αποτελείται από 5 μέλη ¨Εθνικής Βουλής¨ και πέντε μέλη του PYD.

Ο Μουχιντίν Σεϊχαλί μέλος του δεκαμελούς ¨Ανώτατου Κουρδικού Συμβουλίου¨ που κατέλαβε τις κουρδικές περιοχές δηλώνει : Εμείς καταλάβαμε τις κουρδικές περιοχές (Αφρίν, Κομπάνι, Αϊνέλ, Αράπ, Κάμισλι) χωρίς να πολεμήσουμε. Η διοίκηση του Άσαντ ήταν απελπισμένη και αδύναμη. Δεν είχε απομείνει κάποια εξουσία εδώ, Εμείς ήμασταν εδώ και γεμίσαμε αυτό το κενό¨.

Ο Σεϊχαλί αναφέρει ότι ο ισχυρισμός πως ο Άσαντ εσκεμμένα παρέδωσε τις περιοχές στους Κούρδους για να φέρει σε δύσκολη θέση την Τουρκία, είναι μια προπαγάνδα των ΜΜΕ, λέει πως η κατάσταση στο Κάμισλι είναι ήρεμη και ότι ακόμη και τα κυβερνητικά κτίρια είναι ανοιχτά. Λέει πως δεν έχουν κάποια κρυφή ή φανερή ατζέντα να ιδρύσουν ένα Κουρδισταν και δηλώνει : ¨ Σκοπός μας είναι η ειρηνική επίλυση του κουρδικού στην Συρία. Να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και την εκπροσώπηση των Κούρδων στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί με διάφανες εκλογές μετά την αποχώρηση του Άσαντ. Σκοπός μας δεν είναι να χυθεί αίμα¨.

………………….

Σχετικά με τις σχέσεις τους με το ΠΚΚ δηλώνει ¨Το ΠΚΚ είναι μια οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Τουρκία. Επιθυμούμε την επίλυση του κουρδικού θέματος στην Τουρκία με ειρηνικά μέσα.

Όταν του θυμίσαμε πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν χτες δήλωσε πως αν ιδρυθεί στην Συρία κουρδικό κράτος θα επέμβει, απαντά με σκληρό μήνυμα : ¨ Στην Τουρκία υπάρχουν πολλοί έξυπνοι άνθρωποι. Δεν πιστεύω πως ο κύριος Ερντογάν θα προσφύγει σε τέτοια οδό. Η Τουρκία εάν εισέλθει εδώ, δεν θα μπορέσει να φύγει. Θα γίνει εδώ λίμνη αίματος. Εμείς δεν θέλουμε να χυθεί αίμα/Εμείς θέλουμε στα πλαίσια του συντάγματος της Συρίας με διάλογο να λύσουμε τα θέματα μας.

…………….

 Εφ. Γενί Σαφάκ 28/7/2012

Σχόλιο : Προφανώς βέβαια η αποστασιοποίηση αυτού του Κούρδου από το ΠΚΚ δεν πείθει και πολύ τους Τούρκους, ιδίως όταν βλέπουν φωτογραφίες του Οτζαλάν σαν τις κάτωθι στα καταληφθέντα χωριά.

 

 

 

Previous Article

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΙΛΑ…

Next Article

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΑΣΚΑΛΟ MEXMET ΝΤΕΡΝΤΙΜΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *