Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΦΥΛΑΚΙΩΝ ΣΕ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

No Comments Share:

 Επιχείρηση στην Λίτζε : 5 στρατιώτες τραυματίες !

sondakika2-320x180

Αστυνομία και στρατός σήμερα το πρωί άρχισαν επιχείρηση για να για να ανοίξουν τον δρόμο Ντιγιαρμπακίρ-Μπίγκιολ και να κλείσουν το χαντάκι που είχε σκαφτεί στην Λίτζε και είχε διακόψει τον δρόμο.

Κατά την επιχείρηση κλεισίματος του χαντακιού από τις δυνάμεις ασφαλείας, τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες από επιθέσεις που έγιναν με αυτοσχέδια εκρηκτικά και πυροτεχνήματα. Η Κίνηση Νεολαίας Πατριωτών που συνδέεται με το ΠΚΚ, με δικαιολογία την κατασκευή φυλακίων και την διενέργεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, έσκαψε χαντάκι που διέκοψε την κυκλοφορία στην περιοχή Φισόβασι της Λίτζε. Στις 30 Μαΐου έγινε επιχείρηση και το χαντάκι κλείσθηκε. Μετά από την αποχώρηση όμως των δυνάμεων ασφαλείας οι διαδηλωτές άνοιξαν ένα χαντάκι μήκους 50 μέτρων, βάθους από 2 έως 5 μέτρα και έτσι ο δρόμος Ντιγιαρμπακίρ-Μπίγκιολ έκλεισε ξανά. Οι δυνάμεις ασφαλείας οργάνωσαν σήμερα το πρωί στις 05:00 επιχείρηση κατά των δυνάμεων ασφαλείας. Την μηχανήματα έργου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας άρχισαν την εργασία τους κλείνοντας το χαντάκι. Οι στρατιώτες βλέποντας τις ομάδες των διαδηλωτών που είχαν στήσει σκηνές και περίμεναν, έκαναν ανακοινώσεις λέγοντας ¨Δεν θα σας βλάψουμε, ζητάμε από εσάς να είστε ήρεμοι¨.

Αλλά μετά από λίγο έγιναν επιθέσεις με αυτοσχέδια εκρηκτικά και πυροτεχνήματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας. Από αυτές 5 στρατιώτες τραυματίστηκαν. Οι στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ υπήρξε επέμβαση κατά των διαδηλωτών με δακρυγόνα και πεπιεσμένο νερό. Μετά από το πέρας των γεγονότων, συνεχίζουν τις εργασίες κλεισίματος του χαντακιού.

 DHA 4/6/2014

Previous Article

MΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Next Article

ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *