Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΝΕΛ ΓΕΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΟΚΑΛΑ

0 σχόλια Share:

Τα τούνελ ήταν γεμάτα κόκαλα

Οκτώ κρανία βγήκαν χτες από το αρχηγείο της Στρατοχωροφυλακής στο Σαράικαπί του Ντιγιαρμπακίρ.

Οκτώ έφτασαν τα κρανία που βρέθηκαν κατά το σκάψιμο στον Σαράικαπί στον χώρο που χρησιμοποιούνταν ως κέντρο ανάκρισης της JITEM. O εισαγγελέας ειδικής δικαιοδοσίας αποφάσισε να διευρυνθεί η περιοχή όπου γίνεται το σκάψιμο, ενώ συγγενείς αγνοουμένων μέσω της ΙΗD υποβάλλουν αιτήματα για τεστ DNA. Ο Αμπντουλκαντίρ Αϊγκάν πρώην μέλος της JITEM είχε δηλώσει πως απήγαγαν ανθρώπους με λευκά αμάξια τύπου Τόρος, τους έριχναν στα κελιά στο Σαράικαπί, και ότι εκεί είχε δει τούνελ γεμάτα με ανθρώπινα οστά.

Έρευνα διέταξε η εισαγγελία όταν κατά την διάρκεια σκαψίματος που έκανε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στο Σαράικαπί –που κατά τα έτη 1993-1999 χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο ανάκρισης της JITEM ενώ ήταν και ταυτόχρονα Διοικητήριο της Στρατοχωροφυλακής- βρέθηκαν ανθρώπινα οστά. Με απόφαση του εισαγγελέα στις ανασκαφές που άρχισαν πάλι χτες το πρωί μετέχουν και αρχαιολόγοι. Στις ανασκαφές δεν δόθηκε άδεια για χρήση μηχανημάτων, ενώ μιλώντας σχετικά ο γραμματέας της IHD_Ντιγιαρμπακίρ Ρατζί Μπιλιτζί είπε πως έχουν έρθει ήδη οικογένειες αγνοουμένων και ζητάνε να κάνουν τεστ DNA.Μετά την ανεύρεση των ανθρώπινων οστών στο Σαράικαπί ο γνωστός για τις αποκαλύψεις του με τις οποίες διαφώτισε πολλές δολοφονίες Αμπντουλκαντίρ Αϊγκάν (πρώην στέλεχος της JITEM) σε δήλωση του στην ιστοσελίδα Nasname είπε : ¨Παλιότερα η JITEM αυτούς που συνελάμβανε, βασάνιζε και εκτελούσε τους πετούσε έξω από την πόλη. Μετά από τα μέτρα που πήραν όμως λόγω του περιστατικού με τον Γκαφάρ Οκάν η JITEM έφτασε να μην μπορεί να κινείται ελεύθερα. Πιστεύω πως αυτά τα κόκαλα των έξι ατόμων ανήκουν σε εκείνη την περίοδο.

Είδα τούνελ γεμάτα με κόκαλα

Ο Αϊγκάν αναφέρει πως παρά τα μέτρα μετά την δολοφονική επίθεση σε βάρος του πρώην αστυνομικού διευθυντή Γκαφάρ Οκάν, ο λοχαγός Ζαχίτ Ενγκίν κάθε μέρα έφερνε ανθρώπους με τα λευκά Τόρος και τους έριχνε στα κελιά στο αρχηγείο της JITEM στο Σαράικαπί. Ο Αϊγκάν δήλωσε πως ¨Όσοι εξ αυτών δεν αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτελέστηκαν και κάποιοι υποχρεωτικά θάφτηκαν μέσα στους τοίχους. Είχα αναφέρει πως στο Σαράικαπί είχα δει τούνελ που ήταν γεμάτα με ανθρώπινα οστά. Αυτού του είδους τα γεγονότα παραπέμπουν ιδιαίτερα στις μεθόδους ¨εξαφάνισης¨ που χρησιμοποιούσε η JITEM.

…………………

Εφ. Ταράφ 13-1-2012

 

Previous Article

ΑΝΤΡΙΚΗ ΒΙΑ

Next Article

Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *