Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ;

No Comments Share:

Γιατί πάγωσαν οι στρατιώτες και όχι οι αντάρτες;

Ο Σοϊλού αντί να πει πως ¨οι στρατιώτες πάγωσαν¨, ανακοίνωσε ως αιτία θανάτου τους, την ¨υποθερμία¨ που ο κόσμος δεν ξέρει τι είναι. H κοινή γνώμη που άκουσε για πρώτη φορά αυτήν την ¨υποθερμία¨, άρχισε να πιστεύει πως είναι κάτι σαν γρίπη, πνευμονία ή βρογχίτιδα.

Στο βόρειο Κουρδιστάν, άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο υπήρξαν σφοδρές συγκρούεις ανάμεσα στις ΤΕΔ και το HPG.  H κουρδική κοινή γνώμη ενημερώνεται σχετικά με τις απώλειες του HPG χάρη στο ANF. Το HPG δεν έκρυψε τις απώλειες του και κάτω υπό πολύ μεγάλη πίεση έθαψε τους νεκρούς του.

Ενώ το τουρκικό κράτος κρύβει τις απώλειες του.  Η τουρκική κοινή γνώμη ούτε από το πρακτορείο Αναντολού ούτε  από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μπόρεσε να μάθει τις απώλειες της. Ενίοτε είτε μόνο σαν έθιμο είτε επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα απόκρυψης, ανακοινώνονται μόνο 1-2 απώλειες. Πλέον οι κηδείες των στρατιωτών έχουν φύγει από τις επικεφαλίδες των ΜΜΕ.

Ξαφνικά εμφανίστηκε μια περίεργη είδηση στις επικεφαλίδες: Δύο στρατιώτες πέθαναν από την παγωνιά στο Ντέρσιμ.  Η τουρκική κοινή γνώμη εξηγέρθη. Στο μυαλό όλων ήρθε η περιπέτεια του Ενβέρ Πασά, όταν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες πέθαναν στο βουνό Αλλάχουεκμπέρ. Απάντηση δεν υπήρξε στο ερώτημα ¨πως γίνεται σε αυτή την εποχή δύο στρατιώτες να παγώνουν¨.

Την έκπληξη αύξησε ακόμη περισσότερο η ανακοίνωση που έγινε από τον Γκιουζέλ- Διοικητή Μεταφορών Στρατοχωροφυλακής. Ο Γκιουζέλ παρουσίασε μπροστά στα ΜΜΕ τα ρούχα με τα οποία είναι εξοπλισμένοι στρατιώτες της στρατοχωροφυλακής και τα οποία τους προστατεύουν σε θερμοκρασίες -40.   Διότι πως γίνεται τότε και πάγωσαν οι στρατιώτες ; Ο διοικητής δεν απάντησε σε αυτό το ερώτημα.

Διότι στα σόσιαλ μίντια είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες των θανόντων στρατιωτών και σε αυτές φαινόταν πως δεν φορούσαν τα ρούχα που με ενθουσιασμό είχε προβάλει ο διοικητής Μεταφορών. Όπως ο Εμβέρ Πασάς έτσι και ο Ερντογάν έστειλε τους στρατιώτες δίχως εξοπλισμό, κατευθείαν στον θάνατο.

Μόλις βγήκε αυτό στην κοινή γνώμη, αμέσως πετάχτηκε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, είναι γνωστό πως σε αυτόν υπάγεται η στρατοχωροφυλακή.  Βγήκε και είπε πως ¨Αυτές οι φωτογραφίες είναι πλαστές¨ Ανέφερε τα εξής : ¨Τα ρούχα και ο εξοπλισμός που έφεραν πάνω τους οι μάρτυρες στρατιώτες μας είχαν όλα τα παγκόσμια στάνταρ και μάλιστα ήταν καλύτερα από πολλού στρατούς του κόσμου. Είναι εξοπλισμός ειδικά παραχθείς για χειμερινές συνθήκες….Είχε ληφθεί πληροφορία πως γινόταν προσπάθεια μεταφοράς τρομοκρατών στο Τούντζελι. Η Στρατοχωροφυλακή μας από την 1η Οκτωβρίου είχε αρχίσει επιχειρήσεις με 21 ομάδες.  Οι μάρτυρες μας ήταν σε μια από αυτές τις ομάδες των 12 ατόμων. Η επιχείρηση ήταν σε ύψος 2.300 μέτρων.  Μια δύσκολη περιοχή χωρίς πρόσβαση με δρόμο και χωρίς δέντρα ή άλλα μέρη-καταφύγια¨.

Από αυτά τα λόγια καταλαβαίνουμε πως μια ομάδα ανταρτών είχε ¨μεταφερθεί¨ στην περιοχή  όπου πάγωσαν οι στρατιώτες.

Η κοινή γνώμη ψιθυρίζει λέγοντας τα εξής:  Για ποιο λόγο δεν πάγωσαν οι αντάρτες και παγώνουν οι Τούρκοι στρατιώτες; ¨

Ο Σοϊλού είπε τα εξής : ¨Με το που αφέθηκε η ομάδα στην περιοχή, ξαφνικά οι καιρικές συνθήκες χειροτέρεψαν. Οι καιρικές συνθήκες  χειροτέρεψαν, έπεσε ομίχλη και οι διοικητές έδωσαν στις 26 Οκτωβρίου εντολή απόσυρσης. Στην περιοχή εκεί, ένα ελικόπτερο παρά το ότι προσπάθησε πολλές φορές δεν μπόρεσε να προσγειωθεί. Φίλοι μας παρά το ρίσκο της επίθεσης από τρομοκράτες και από αυτοσχέδια εκρηκτικά, προσπάθησαν να πάνε πεζοί στην περιοχή εκεί¨.

Εδώ τα κεφάλια μπερδεύονται. Οι ΤΕΔ είχαν ελικόπτερα, μήπως είχαν και οι αντάρτες;  Τι ήταν αυτό που έσωσε τους αντάρτες, ενώ ο τουρκικό στρατός με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα δεν μπόρεσε να σώσει από την παγωνιά τους δύο στρατιώτες;

Και τότε ο Σοϊλού έκανε την πιο μεγάλη δήλωση. ¨Τα δύο παιδιά μας έπαθαν υποθερμία και έγιναν μάρτυρες¨.

Τι είναι αυτό τώρα; Ο κόσμος κοιτούσε ο ένας τον άλλο γεμάτος απορία.

Ο Σοϊλού αντί να πει πως ¨οι στρατιώτες πάγωσαν¨ ανακοίνωσε ως αίτιο την υποθερμία που ο κόσμο δεν ήξερε τι είναι. H κοινή γνώμη που άκουσε για πρώτη φορά αυτήν την ¨υποθερμία¨, άρχισε να πιστεύει πως είναι κάτι σαν γρίπη, πνευμονία ή βρογχίτιδα.

Άρχισε να λέγεται πως ¨Αφού δεν παγώνουν οι αντάρτες, άρα και οι Τούρκοι στρατιώτες δεν παγώνουν,αλλά έπαθαν υποθερμία¨. Φυσικά όσοι άνοιξαν λεξικό κατάλαβαν πως η υποθερμία είναι η έναρξη του παγώματος.

Τότε οι πολίτες χαλάστηκαν. Για ποιο λόγο σου λέει, δεν έπαθε υποθερμία ο αντάρτης και έπαθαν υποθερμία οι στρατιώτες μας

………………

Τότε ο Κούτο μας είπε : ¨Βρε Βεϊσί, ο αντάρτης δεν είναι άγαλμα, τρέχει ασταμάτητα δίχως να ξεκουράζεται, το αίμα του βράζει, σε έναν αντάρτη που αντιστέκεται στην κόλαση των βομβών διασποράς, η θερμοκρασία των -40 του φαίνεται σαν άνοιξη….¨

Αν και δεν μου φάνηκε πολύ πειστική η εξήγηση του, ευχαρίστησα τον Κούτο για την περιγραφή του. Στο μεταξύ παρενέβη τότε ένας άλλος παλιός αντάρτης και μας είπε τα εξής :

¨Φυσικά και σε εμάς συμβαίνουν περιστατικά κρυοπαγημάτων, αλλά συνήθως αυτά είναι σε αντάρτες που είναι μακριά από τις μονάδες τους. Το περιστατικό με τους αντάρτες που πάγωσαν στο Ντέρσιμ, είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας για την ζωή των στρατιωτών. Στον τουρκικό στρατό, οι στρατιώτες δεν έχουν αξία, οι αξιωματικοί χωρίς να διστάζουν τους στέλνουν στον θάνατο. Ενώ ένας αξιωματικός του HPG προστατεύει τους αντάρτες και δεν τους βγάζει στο πεδίο σε χειμερινές συνθήκες θανάτου. Επίσης ο αντάρτης μπορεί και αντιστέκεται μέσα από δημιουργικές λύσεις. Εγώ θυμάμαι πως μια φορά άντεξα σε θερμοκρασία -40, βάζοντας κάτω από τα ρούχα μου τσαλακωμένες εφημερίδες. Οι λύσεις οι δικές μας είναι φτηνές. Θυμηθείτε πως εξουδετερώσαμε τα Μ.Ε.Α. με ομπρέλες κόστους 5 λιρών ;¨.

………………..

Νομίζω πως το θέμα έγινε κατανοητό. Αυτό που σώζει από την παγωνιά τους αντάρτες είναι : Φτηνή και δημιουργική τεχνολογία, δυνατή ιδεολογία (στον Οτζαλάν) και πίστη.

https://anfturkce.com/kadin/tuerk-askeri-neden-dondu-gerilla-neden-donmadi-115306

31/10/2018

Σχ: Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι ο ο Σοϊλού δεν λέει ούτε μια κουβέντα για τις ευθύνες των αξιωματικών. 

Διότι εν προκειμένω προφανώς και έκαναν παπαριά κάποιοι Τούρκοι αξιωματικοί, με πρώτους  αυτούς που σχεδίασαν την επιχείρηση.  Από αυτή την επιχείρηση δημοσιεύτηκ αυτό το βίντεο που δείχνει τις πραγματικά φρικτές συνθήκες εκεί στο βουνό.

Previous Article

ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΙ ΑΥΤΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Next Article

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *