Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΡΟΜΠΕΡΤ ΦΙΣΚ : ¨Η ISIS ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ¨

0 σχόλια Share:

Ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Ρόμπερτ Φίσκ λέει: H ISIS δεν τελείωσε, σύντομα ο πόλεμος στην Ιντλίμπ

¨Οι Κούρδοι πάλι θα προδοθούνε και θα εγκαταλειφθούν στο έλεος των εχθρών τους¨

Ο γνωστός στον αγγλικό τύπο ως ειδικός για θέματα Μέσης Ανατολής Ρόμπερτ Φισκ, έγραψε πως μετά από την εκκαθάριση της περιοχής Μπαχόζ από την ISIS χάρη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (DSG), τα βλέμματα θα στραφούνε στην Ιντλίμπ. Ο Φισκ θυμίζει πως στην επαρχία Ιντλίμπ στα σύνορα Τουρκίας Συρίας υπάρχουν πολλοί μαχητές της ISIS και λέει πως ¨Αυτό τώρα είναι ευκαιρία της Ρωσία σαν δείξει πως θα προκαλέσει την ήττα τους¨.

…………….

Να μερικά τμήματα από το κείμενο του Φισκ που έχει τίτλο ¨Μην πιστεύετε τις υπερβολές, η ISIS ακόμη δεν ηττήθηκε¨ :

Αν κάποιος δεν πιστεύει ούτε λέξη από όλες τις επικεφαλίδες περί ήττας της ISIS μπορεί να φαίνεται αναξιόπιστος. Αλλά όταν διαβάζω τα περί ανακήρυξης νίκης , παίρνω μια βαθιά αναπνοή ενθυμούμενος είτε το ¨Αποστολή εξετελέσθη¨  του Μπους είτε τις φαντασίες περί ¨πτώσης του τελευταίου κάστρου της ISIS¨. Διότι μπορείτε να στοιχηματίσετε πως δεν είναι έτσι.

Και η αιτία για αυτό δεν είναι μόνο ότι οι συγκρούσεις γύρω από την κατεστραμμένη Μπαχόζ συνεχίζονται. Ο λόγος είναι ο εξής :    

Υπάρχουν πολλοί ένοπλοι μαχητές της ISIS που μαζί με τους συντρόφους τους από την Hayat Tahrir al Sham, την Νούσρα και την Αλ Κάιντα είναι έτοιμοι να πολεμήσουν –σχεδόν περικυκλωμένοι από συριακά στρατεύματα αλλά διαθέτοντας στενό διάδρομο διαφυγής προς την Τουρκία. Υποθέτοντας πάντα πως ο σουλτάνος Ερντογάν θα τους αφήσει.  

Στο μέσο αυτού του ισλαμικού μετώπου υπάρχουν ρωσικά στρατιωτικά σημεία παρατήρησης και τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά η συνεχιζόμενη επί 5 μήνες εκεχειρία, τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταστεί ακόμη πιο εύθραυστη.

¨Οι Κούρδοι πάλι θα προδοθούνε¨  

ISIS, Ελ Νούσρα και Αλ Κάιντα βρίσκονται ακόμη στην Ιντλίμπ, σίγουρα ευχαριστημένοι από την σκέψη της Δύσης περί ¨οριστικής νίκης¨ . Φυσικά και θα υπήρχαν επικεφαλίδες για τον αγώνα στην Μπαχόζ. Οι αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις και η παρουσία των φιλικών (και πολύ γενναίων)  Κούρδων, το έκανε αυτό ακόμη πιο προσβάσιμο σαν είδηση.

Εάν οι Αμερικανοί πραγματικά αποσυρθούν , οι Κούρδοι πάλι θα προδοθούνε και θα αφεθούν το έλεος των εχθρών τους (είτε είναι η Τουρκία είτε το συριακό καθεστώς). ¨ 

…………………………….

https://t24.com.tr/haber/orta-dogu-uzmani-robert-fisk-isid-bitmedi-idlib-de-savas-yakin,813753

24/3/2019

Previous Article

¨ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ¨…

Next Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΣΤΟ…ΔΕΔΕΑΓΑΤΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elit. Curabitur fringilla massa quis, lectus