Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΓΚΕΡΑΣΙΜΟΦ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

No Comments Share:

Τρία χρόνια μετά, πάλι η Ρωσία: Το πετρέλαιο της ISIS πάει στην Τουρκία

Ο Γκενάντι Γκερασίμοφ-πρόεδρος του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου ανακοίνωσε πως εντόπισαν  κονβόι οχημάτων που μετέφεραν πετρέλαιο από τα νότια της Συρίας προς Τουρκία και Ιράκ.

Την εποχή της κρίσης με το ρωσικό αεροσκάφος μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, η Μόσχα υποστήριζε πως η ISIS και άλλες παρόμοιες οργανώσεις μετέφεραν και πουλούσαν στην Τουρκία το συριακό πετρέλαιο, αποκομίζοντας έτσι εισοδήματα. Μάλιστα τότε η Ρωσία μεταφέροντας το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είχε φτάσει να υποστηρίζει πως μερίδιο από το εμπόριο αυτού του πετρελαίου έπαιρνε και η οικογένεια του Ερντογάν.

Η Ρωσία επανέφερε πάλι αυτή την φορά τους ισχυρισμούς της για μεταφορά του πετρελαίου, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών φαίνεται να είναι καλές, αλλά αυτή την φορά δεν κατηγόρησε την Άγκυρα.

Σύμφωνα με αυτά που μεταδίδει το Sputnik, ο Γκενάντι Γκερασίμοφ- πρόεδρος του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, σε ενημέρωση που έκανε σε στρατιωτικούς ακολούθους ξένων χωρών, ανέφερε πως ¨Οχήματα της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, εντοπίζουν βυτία πετρελαίου τα οποία ξεκινάνε από περιοχές στα ανατολικά της Συρίας  που ελέγχονται από τις διεθνείς δυνάμεις και πηγαίνουν στα εδάφη του Ιράκ και της Τουρκίας¨.

Ο Γκερασίμοφ είπε πως τα έσοδα από την πώληση του πετρελαίου, χρησιμοποιούνται στην χρηματοδότηση της ISIS.

Ευχαριστημένοι από την συμφωνία για την Ιντλίμπ
Ο Γκερασίμοφ ενημέρωσε σχετικά με την διαδικασία εφαρμογής για ¨σύσταση αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ¨ που υπογράφτηκε από τους Πούτιν και Ερντογάν.

Ο Γκερασίμοφ ανέφερε πως στην διαδικασία αυτή υπάρχουν θετικά αποτελέσματα και συνέχισε λέγοντας : Φυσικά δεν έγινε δυνατό όλες οι δραστηριότητες να ολοκληρωθούν μέσα στα καθορισμένα διαστήματα, αλλά το σημαντικό είναι πως αποκομίστηκαν θετικά αποτελέσματα. Μετά από την σύσταση της αποστρατικοποιημένης ζώνης, υπήρξε μια σαφής μείωση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από τους αντάρτες. Αυτό είναι κάτι που απέδειξε για μια ακόμη φορά , την επίδραση που έχουν οι συνομιλίες στην Αστάνα, που αποσκοπούν στην επίλυση της κρίσης στην Συρία με ειρηνικούς τρόπους¨.

Ο Γκερασίμοφ υποστήριξε επίσης πως οι ΗΠΑ  προσπαθούν στην Συρία  να στήσουν ένα ανεξάρτητο από την Δαμασκό κουρδικό κράτος  και συνέχισε λέγοντας :  Η συνεργασία των ΗΠΑ με τους Κούρδους της Συρίας και η κατάσταση αυτή με την προσπάθεια τους να στήσουν ένα δήθεν ανεξάρτητο από την κεντρική κυβέρνηση κράτος, σταδιακά χειροτερεύει. Προς το παρόν στην δομή που ονόμασαν Δημοκρατική Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας, στήνουν κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ παρέχοντας όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, ενισχύουν  τις αποσχιστικές τάσεις των Κούρδων και επιτρέπουν στους Κούρδους να χρησιμοποιούν βία κατά των αραβικών φυλών¨.

http://www.diken.com.tr/rusya-uc-yil-sonra-yeniden-isid-petrolu-turkiyeye-gidiyor/

5/12/2018

Σχ: Δεν αμφιβάλλουμε καθόλου για αυτά που ισχυρίζεται ο Ρώσος για την μεταφορά του πετρελαίου. Αλλά θα έπρεπε να είναι πιο σαφής, διότι όταν το κλεμμένο πετρέλαιο των τζιχαντιστών περνά τα τουρκικά σύνορα, κάποιοι το διαχειρίζονται, κάποιοι βγάζουν λεφτά. Και αυτό δεν γίνεται φυσικά εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης…

Και όσο για αυτά που λέει για την περιοχή της Ροζάβας, έχει δίκιο για τις προθέσεις των Αμερικανών, αλλά  κατά την γνώμη μας καλά κάνουν οι Αμερικανοί !   

Previous Article

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ…

Next Article

Κυβερνητική (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΑΤΤΩ) σπέκουλα επί ερειπίων στη Θράκη

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *