Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

No Comments Share:

Η Τουρκία πρέπει να θάψει στο μπετόν το όπλο της ISIS

240720151829575000796_2

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ όταν έλεγε πως ¨όλες οι πρωτεύουσες είναι υπό απειλή¨, ουσιαστικά έδειχνε αυτό το ¨όπλο των προσφύγων¨.

Το έδειχνε λέγοντας στον Ευρωπαίο που έπαθε σοκ από το Παρίσι πως ¨Βοήθησε με εσύ να ενάντια στους τρομοκράτες μου, βοήθησε με να διαλύσω το ΠΚΚ και το PYD και τότε εμείς θα κλείσουμε αυτό το ποτάμι των προσφύγων που προκαλέσαμε ανοίγοντας εσκεμμένα τα σύνορα μας και στο οποίο κολυμπάνε οι συμμορίες της ISIS¨.

Αυτό το ερώτημα όμως είναι στρατηγικό : Εκτός των YPG-YPJ για την οποί; Δεν έχουν αντίρρηση οι ΗΠΑ και η Ρωσία, υπάρχει άλλη δύναμη να πολεμήσει στην ξηρά την ISIS  ; Δεν υπάρχει. Μπορεί η Τουρκία να κάνει χερσαία επιχείρηση κατά της ISIS ;

Όχι.

Πρώτον δεν μπορεί λόγω Ρωσίας και δεύτερον δεν κάνει. Ακριβώς επειδή  μέχρι τώρα  η Άγκυρα δεν ακολούθησε μια τέτοια ¨ακραία¨ στάση και η ISIS αρκείται στο να χτυπά όχι την Τουρκία, αλλά στο ¨Κουρδιστάν¨ και όπως έκανε στην Άγκυρα χτυπά την αντιπολίτευση του ΑΚΡ και μάλιστα ¨επειδή είναι συμμαχική χώρα¨  δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τον τρόμο που σπέρνει, όπως έκανε στο Παρίσι.

H έριδα του ΑΚΡ με τις ΗΠΑ και η επίκληση του PYD για να αποφύγει να πάρει ξεκάθαρη στάση κατά της ISIS, μπορεί να ερμηνευθεί από τον φόβο μήπως το όπλο της ISIS τελικά πυροβολήσει την ίδια την Τουρκία. Στην Γαλλία ακόμη κι αν η ISIS επηρέαζε όλη την ¨μουσουλμανική μειονότητα¨ πάλι θα παρέμενε μειονότητα, ενώ η Τουρκία είναι μια ισλαμική χώρα και αν μια τέτοια χώρα μπει σε διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης του Ισλάμ, τότε κανείς δεν μπορεί να καθορίσει το που θα κυματίσει η σημαία της ISIS.
Φυσικά σε ένα τέτοιο περιβάλλον γεμάτο ρίσκα η πλευρά του ΑΚΡ φυσικά και δεν θέλει να αφήσει έτσι εύκολα αυτό το όπλο του εκβιασμού που έχει μέσω της ISIS.

Καταρχήν πρόκειται για ένα ¨δωρεάν¨ όπλο. Για να βρει τον στόχο του δεν χρειάζεται ούτε ΜΕΑ , ούτε ασύρματους, ούτε συστήματα εκατομμυρίων. Μερικοί μόνο τρομοκράτες με μυαλά φουσκωμένα με την ¨υπόσχεση του παράδεισου¨  περνάνε πεζοί από την περιοχή Τζεράμπλους που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ISIS στην Τουρκία  και από εκεί είτε κολυμπώντας στον Έβρο είτε ανεβαίνοντας σε μια φουσκωτή βάρκα βγαίνουν στις ακτές της Ε.Ε.

……………..
Τώρα οι δυτικές χώρες ή θα συνεχίσουν να υποκύπτουν σε αυτό τον μέσω προσφύγων εκβιασμό, ή  απλά θα βοηθήσουν τις δυνάμεις των YPG-YPJ να μπούνε στην Τζεράμπλους και να εμποδίσουν έτσι το ρεύμα των προσφύγων που περνάνε από εκεί στην Τουρκία και ακολούθως στις δυτικές χώρες.

Το να υποκύψουν στον εκβιασμό σημαίνει μονιμοποίηση του ¨όπλου της τρομοκρατίας¨ και καθιστά την Τουρκία ¨κράτος τρομοκράτη¨.

Εάν λήξει στην Τουρκία ο πόλεμος κατά του ΠΚΚ και οι στηριζόμενες από το ΠΚΚ δυνάμεις του PYD σώσουν την Τζεράμπλους από την ISIS, τότε να ξέρετε πως ότι κι αν κάνουν τα εντός Τουρκίας στοιχεία, η ροή των όπλων από Τουρκία προς Νούσρα και ΙSIS όπως και η εισροή μελών της ISIS εν μέσω προσφυγικών ροών, αμέσως θα σταματήσουν. Εάν γίνει αυτό το βήμα τότε οι οργανώσεις της ISIS και Νούσρα που έχουν αιχμαλωτίσει τους Άραβες σουνίτες της Συρίας, εντός λίγων μηνών θα καταρρεύσουν.

Ο εμφύλιος έτσι θα λήξει στην Συρία και οι κουρδικές απελευθερωτικές δυνάμεις ως ¨τρίτη δύναμη¨  θα παίξουν έναν ρόλο ειρηνοποιού ανάμεσα στους αλεβίτες και σουνίτες Άραβες.

Τώρα όμως η κυβέρνηση του ΑΚΡ και το μέγαρο, επιτιθέμενοι καθημερινά σε μια πόλη στο Κουρδιστάν, συνεχίζοντας τον πόλεμο στο Κάντιλ και απειλώντας με όπλα τις δυνάμεις του YPG-YPJ, ουσιαστικά αποτρέπουν την σωτηρία της Τζεράμπλους από την ISIS.
……………….

……………….

Βεϊσί Σαρισοζέν

Εφ. Οζγκιούρ Πολίτικα  16/11/2015

Σχ : Με λίγα λόγια : Αν αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος ανάμεσα στην Τουρκία και στην ISIS, οι τρομοκράτες κατσαπλιάδες θα καταρρεύσουν εντός λίγων εβδομάδων. Απλά η Τουρκία αυτό ΔΕΝ το επιθυμεί γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε περαιτέρω αναβάθμιση των Κούρδων στην βόρεια Συρία. Και έτσι η Τουρκία συνεχίζει  να ενισχύει τα ανθρωποειδή της ISIS…. 

Previous Article

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ ΤΟΥ ΔΑΜΩΝΑ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

Next Article

ΥΜΝΟΣ (ΦΥΣΙΚΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΙΛΛΕΤ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *