Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

0 σχόλια Share:

Ιστοσελίδα του συνδικάτου Τουρκοκύπριων δασκάλων KTÖS 3-1-2012

Φτάνει πια – Edi bese! (σημ. μεταφρ : είναι το φτάνει πια στα κουρδικά)

Με την συμμετοχή του κόμματος Νέας Κύπρου (YKP), του κόμματος Ενωμένης Κύπρου (BKP), του Κέντρου πολιτισμού Μπαράκα, της Πλατφόρμας Νεολαίας Κύπρου (KGP), του KTÖS, του DAÜ-BİR-SEN και φοιτητών από διάφορα πανεπιστήμια πραγματοποιήθηκε σήμερα διαμαρτυρία μπροστά στην τουρκική πρεσβεία σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν στο χωριό Ρομπόσκι της περιοχής Ουλούντερέ στα σύνορα με το Ιράκ, ενώ έγινε και ανακοίνωση τύπου.

Η ανακοίνωση τύπου έχει ως εξής :

Φτάνει πια – Edi bese!

Όπως παρακολουθήσατε από τα ΜΜΕ στις 28 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη στην περιοχή του χωριού Ορτάσου (Ρομπόσκι), 4 μαχητικά αεροπλάνα τύπου F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από το Ντιγιαρμπακίρ βομβάρδισαν τους Κούρδους νέους που περνούσαν τα σύνορα… Το κόμμα ΑΚΠ και το Γενικό Επιτελείο έκαναν από μια ανακοίνωση γεμάτη με στρατιωτικούς όρους που έκαναν λόγο για ¨θύματα πολέμου¨ και για ¨επιχειρησιακό λάθος¨. Η νοοτροπία αυτή που επιχειρεί την σφαγή 35 ανθρώπων -κάποιων σε ηλικία παιδιών- να την δικαιώσει παρουσιάζοντας την ως συνηθισμένη, κάνοντας λόγο μάλιστα για ¨παρανομία των θυμάτων¨ είναι η ίδια αυτή νοοτροπία που βρισκόταν και πίσω από τις σφαγές στο Μάρας και στο Ντέρσιμ.

Μια πλευρά αυτού του περιστατικού είναι ότι η σφαγή νέων ανθρώπων, οι περισσότεροι μάλιστα γυμνασιόπαιδα και λυκειόπαιδα από τις Τ.Ε.Δ., δηλαδή το κράτος βομβάρδισε τον ίδιο του τον λαό. Μια άλλη πλευρά είναι πως η σφαγή αυτή λίγες μέρες μετά από δηλώσεις αξιωματούχων Τούρκων πως ¨Θα δώσουμε στους Κούρδους όλα τους τα δικαιώματα¨, αποτελεί απόδειξη πως ο βρώμικος πόλεμος του τουρκικού κράτους συνεχίζεται και θα συνεχιστεί.

Φαίνεται ότι το κόμμα ΑΚΠ στο κουρδικό θέμα επιμένει στην επανειλημμένα αποτυχημένη στο παρελθόν στρατιωτική λύση. Φαίνεται ότι το παρουσιαζόμενο ως ¨Δημοκρατικό άνοιγμα¨ επιχειρεί με στρατιωτικές και πολιτικές επιχειρήσεις να εξαφανίσει το κουρδικό κίνημα και τα δημοκρατικά αιτήματα του κουρδικού λαού. Η σφαγή στο Ουλούντερέ όπως και οι αστυνομικές επιχειρήσεις για το KCK, είναι αποτέλεσμα ενός νέου σχεδίου πολέμου του ΑΚΠ που χαρακτηρίζει ως ¨τρομοκράτη¨ όποιον υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Κουρδικού λαού , ενώ μετατρέπουν και την Τουρκία σε μια ανοιχτή φυλακή.

………………………..

 YAŞASIN BARIŞ, ZİTO İ İRİNİ, BİJİ AŞİTİ!

Κόμμα Ενωμένης Κύπρου (BKP), Κέντρο πολιτισμού Μπαράκα, Πλατφόρμα Νεολαίας Κύπρου (KGP), KTÖS, DAÜ-BİR-SEN

 Σχόλιο : Οργανώσεις δηλαδή Κούρδων φοιτητών μαζί με Τουρκοκύπριους να διαδηλώνουν μπροστά στην πρεσβεία της TC   στα κατεχόμενα !

Previous Article

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ !

Next Article

ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 1453 -ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *