Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Το Γαλλικό Κ.Κ. καταδικάζει τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο Β.Ιράκ και ανακοινώνει αποστολή αντιπροσωπείας εκεί

No Comments Share:

Η PCF ανακοινώνει επίσκεψη στο Ερμπίλ και καταδικάζει τον «αδιάκοπο βομβαρδισμό πολιτών» της Τουρκίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν Το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCF) ανακοίνωσε ότι μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πιερ Λόρεντ θα επισκεφθεί το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCF) εξέδωσε δήλωση τύπου που καταδικάζει την τρέχουσα εκστρατεία της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ. Ανακοίνωσε επίσης ότι μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον εθνικό γραμματέα της, Πιέρ Λόρεντ, θα επισκεφθεί την Έρμπιλ την επόμενη εβδομάδα.

Το PCF δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια νέα επίθεση στο βόρειο Ιράκ «εναντίον των Κούρδων» από τα τέλη Απριλίου του 2021. Ο Pascal Torre, αναπληρωτής επικεφαλής του διεθνούς γραφείου του PCF, υπεύθυνος για το Μαγκρέμπ και την περιοχή της Μέσης Ανατολής, δήλωσε πως ¨Οι επίγειες και αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών που αντιμετώπισαν το Ισλαμικό Κράτος περιλαμβάνουν θανατηφόρο πυροβολικό και droneς-δολοφόνους¨.

. Ο Τόρε δήλωσε ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία «ασχολείται με αδιάκοπο βομβαρδισμό πολιτών με την υποψία της χρήσης χημικών όπλων. Η Τουρκία βασίζεται επίσης σε ένα δίκτυο στρατιωτικών βάσεων που έχουν δημιουργηθεί για σχεδόν 25 χρόνια στο έδαφος του Ιράκ ».

Η Άγκυρα έχει τριπλό στόχο, πρόσθεσε ο Τόρε: «Να εξαλείψει την κουρδική παρουσία και να αυξήσει την προσθετική της παρουσία από το στρατόπεδο προσφύγων του Μαχμούρ στη Μοσούλη. Επιπλέον, ο Ερντογάν δεν κρύβει τη βούλησή του να ξεριζώσει από το Σιντζάρ το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τους ίδιους που έσωσαν τους Γιεζίντι από τη γενοκτονία της ISIS. «Ο Ερντογάν θέλει να αδράξει την ευκαιρία της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου για να λάβει την έγκριση του Οργανισμού για την πραγματοποίηση μεγάλης επίθεσης. «Ποια θα είναι η στάση της Γαλλίας; Θα εγκαταλείψει τους αγωνιστές για την ελευθερία και τη δημοκρατία και θα συνθηκολογήσει απέναντι στις ελευθεροκτόνες και επεκτατικές πολιτικές του R.T. Ερντογάν; Θα αναλάβει τον κίνδυνο να επιδεινώσει μια εκρηκτική κατάσταση ενόψει της έντονης αντιπολίτευσης από την ιρακινή κυβέρνηση και την Τεχεράνη; »

Ο Τόρε κάλεσε τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών του να «εξαλείψει τις ασάφειες, να εκφράσει σθεναρή αντίθεση στο άνοιγμα ενός νέου μέτωπου από την Τουρκία, μετά από εκείνα της Συρίας, της Λιβύης και της Ανατολικής Μεσογείου, και θεωρεί ότι οι Κούρδοι, στην ποικιλομορφία τους, αποτελούν μια από τις κύριες δυνάμεις για την ειρήνη στην περιοχή. ”

Για να εκφράσει την πλήρη αλληλεγγύη των Γάλλων κομμουνιστών, ο Torre ανακοίνωσε ότι μια αντιπροσωπεία του PCF – με επικεφαλής τον Pierre Laurent – θα πάει την επόμενη εβδομάδα στο Erbil (Hewler) μετά από πρόσκληση του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNC).

PCF announces visit to Erbil, condemns Turkey’s ‘relentless bombing of civilian populations’ in Iraqi Kurdistan

7/6/2021

Previous Article

¨Τιμωρήθηκαν 3 εισβολείς στο Β. Ιράκ¨- Βίντεο

Next Article

¨Η Ελλάδα είναι επεκτατική, δείτε τον χάρτη από το 1821 ως σήμερα¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *