Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

4 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ !

No Comments Share:

4 ¨αυτοκτονίες¨ σε 3 μέρες

 Κατά τις 3 πρώτες μέρες 4 ήταν οι στρατιώτες οι οποίοι λέγεται ότι αυτοκτόνησαν. Τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό με τον 31 ετών Ντενίζ Γιουρτσεβέρ ο οποίος υπηρετώντας μειωμένη θητεία στο Τσανάκκαλε και ενώ ήταν να απολυθεί στις 27 αυτού του μήνα, πήρε –λέγεται- το G-3 ενός φίλου του και αυτοκτόνησε πυροβολώντας στην καρδιά του. Εντύπωση προκαλεί ότι από τους 4 που αυτοκτόνησαν οι 3 κατάγονται από τα ανατολικά (σημ. μεταφρ : εννοεί κουρδικής καταγωγής).

 Ο Ντενίζ Γιουρτσεβέρ ήταν ένα από τα εννιά παιδιά της οικογένειας από το Τούντζελι που είχε μεταναστεύσει στα Άδανα. Τελείωσε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Καυκάσου στο Καρς. Πέντε μήνες πριν υπέβαλε τα χαρτιά του για να κάνει την θητεία του. Η οικογένεια του περίμενε την απόλυση του στις 27 Ιανουαρίου, από την μονάδα πυροβολικού που υπηρετούσε στην Καλλίπολη. Δύο μέρες πριν τηλεφωνήθηκαν. Ο Ντενίζ δεν είχε κάνει λόγο για κανέναν πρόβλημα. Ούτε είχε κάποια γνωστή ανησυχία.

Με βάση αυτά που περιέγραψαν στρατιωτικοί αρμόδιοι στην οικογένεια του, ο Ντενίζ Γιουρτσεβέρ την νύχτα της 3-1-2012 συνόδευε στρατιώτες που πήγαιναν στην σκοπιά. Τότε γύρισε σε ένα στρατιώτη και λέγοντας του ¨θα χτυπήσω γουρούνι¨ του ζήτησε το μάρκας G-3 όπλο του, και αφού το πήρε αυτοκτόνησε πυροβολώντας στην καδιά του. Η αδερφή του η Σονγκιούλ Αλβέρ αναφέρει πως δεν υπήρχε κάποιο περίστροφο ή όπλο χρεωμένο στον αδερφό της και ότι δεν είχε καμμία κλίση για αυτοκτονία. Αναφέρει πως ¨ Μας είπαν πως πυροβόλησε με το G-3 στην καρδιά του. Άλλη ανακοίνωση δεν έγινε. Δεν πιστεύουμε πως αυτοκτόνησε ο αδερφός μας. 20 μέρες αργότερα έπαιρνε το απολυτήριο του. Πριν δύο μέρες μιλήσαμε. Δεν ανέφερε κάτι. Δεν είχε τέτοια ψυχολογία. Αφού τελειώσουμε με την κηδεία θα πάμε και θα το ερευνήσουμε. Θα πράξουμε ότι χρειάζεται για να διαφωτισθεί το γεγονός¨.

Η Αλβέρ αναφέρει πως ο αδερφός της ήταν ένα πολιτικοποιημένος νέος και συνεχίζει λέγοντας : ¨Ο Ντενίζ ήταν ένας συνειδητοποιημένος νέος, στο παρελθόν μετείχε σε πολιτικές διαμαρτυρίες, αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν είχε κανένα τέτοιο θέμα στον στρατό. Έλεγε πως στον στρατό έχει άτομα που έχουν κάνει διάφορα αδικήματα. Υπήρχαν κάποιοι που έκαναν εμπόριο και χρήση ναρκωτικών… Δεν του άρεζε το περιβάλλον. Δεν είχε αναφέρει όμως κάποιο σχετικά με αυτά πρόβλημα.¨

Η Αλβέρ περιέγραψε πως η σορός του αδερφού της ήταν στην ιατροδικαστική Κωνσταντινουπόλεως και ότι η κηδεία θα τελεσθεί στα Άδανα.

Σύμπτωση οι καταγόμενοι από τα ανατολικά ;

Ο θάνατος του Ντενίζ Γιουρτσεβέρ ήταν ο τελευταίος από τους 4 ύποπτους θανάτους στρατιωτών κατά τις 3 πρώτες μέρες του χρόνου. Ο πρώτος θάνατος συνέβη σε τάγμα στρατοχωροφυλακής στην Ισλαχίγιε του Γκαζιάντεπ. Αναφέρεται πως ο Σεμίχ Τσιφτσί που υπηρετούσε εκεί την θητεία του, την ώρα που ήταν στην σκοπιά μεταξύ 00.00 και 02.00 ακούμπησε το όπλο στο πηγούνι του και πυροβόλησε.

Ο δεύτερος θάνατος ήταν στο Ελάζιγκ. Αναφέρεται πως ο καταγόμενος από την πόλη Βαν Λουτφί Εσμέρ που υπηρετούσε σε στρατόπεδο Στρατοχωροφυλακής, για άγνωστο λόγο, την ώρα που ήταν στην σκοπιά αυτοκτόνησε πυροβολώντας στο μάτι του. Η οικογένεια του Εσμέρ ανέφεραν πως το παιδί τους ήταν δυό μηνών στρατιώτης, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και προσέφυγαν στην Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο τελευταίο θάνατος ήταν από την Κασταμονή. Ο 22 ετών Ν.Κ. που υπηρετούσε στην Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής του Ινέμπολου, λέγεται πως αυτοκτόνησε παίρνοντας το όπλο του φίλου του που ήταν στην σκοπιά. Αναφέρεται πως ο Ν.Κ. ήταν παντρεμένος με ένα παιδί, και πως δεν του είχε δοθεί όπλο λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Εφ. Ραντικάλ 4-1-2012

Previous Article

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΝΤΑΤΖΗ

Next Article

ΕΡΩΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *