Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

No Comments Share:

 

Μέτρα στην Ιντλίμπ: Παρεμπόδιση των δημοσιογράφων που βιντεοσκοπούσαν την στρατιωτική κινητικότητα

Στα πλαίσια της στρατιωτικής επιχείρησης προς την Ιντλίμπ, επιβλήθηκε απαγόρευση καταγραφής της στρατιωτικής κινητικότητας.

Στις 15 Σεπτεμβρίου επιτεύχθηκε συμφωνία και μια από τις καθορισμένες ¨περιοχές εκεχειρίας¨ ορίσθηκε όπως θα είναι η Ιντλίμπ. Τουρκία, Ρωσία και Ιράν συμφώνησαν πως θα στείλουν παρατηρητές στην περιοχή.

Στα πλαίσια αυτά η Τουρκία άρχισε στις 7 Οκτωβρίου την επιχείρηση στέλνοντας στην Ιντλίμπ δυνάμεις υπαγόμενες στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό(ÖSO). Ο στόχος είναι να σχηματιστεί εκεί μια ασφαλής περιοχή για τους πολίτες έναντι στις τζιχαντιστικές ομάδες με πρώτη την Ταχρίρ Ελ Σαμ.
Μέχρι τώρα οι ΤΕΔ έστειλαν αναγνωριστικές ομάδες , αλλά δεν εισήλθαν στην Ιντλίμπ. Ο στρατός αναμένει έτοιμος στα σύνορα. Ενώ συνεχίζονται με γρήγορο τρόπο η μεταφορά στρατού προς τα σύνορα.

Στρατιωτικά οχήματα από μονάδες που βρίσκονται στα δυτικά, ξεκίνησαν για το συνοριακό φυλάκιο το6υ Ογούλπινάρ στην επαρχία Ρέϊχανλί. Τα οχήματα κινήθηκαν οδικώς και με τρένα και πέρασαν από Ισκεντερούν και Κιρικχάν.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι. Οι δημοσιογράφοι από ένα σημείο που βλέπει το συνοριακό φυλάκιο παρακολουθούν την στρατιωτική κινητικότητα. Αλλά η νομαρχία επέβαλε απαγόρευση στους δημοσιογράφους. Πρωινές ώρες οι στρατιώτες επέδωσαν την απόφαση αυτή στους δημοσιογράφους.

Οι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή και πέρασαν στην συνοριακή πύλη του Τζιλβεγκιοζού, αλλά λόγω της απαγόρευσης πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της στρατιωτικής κινητικότητας.

İdlib ‘önlemi’: Askeri hareketliliği görüntüleyen gazetecilere engel

11/10/2017

Σχ:   Αφού δεν  υπάρχει καν κάποια δήλωση από τζιχαντιστικές ομάδες για εναντίωση προς τον τουρκικό στρατό, προς  τι τόσο μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση; Δηλαδή τόσα θωρακισμένα οχήματα προς τι ;

Προφανώς ο ουσιαστικός στόχος είναι οι αυτόνομες περιοχές των Κούρδων  στην Συρία και όχι φυσικά οι ισλαμιστές με τους οποίους  πάντοτε τα πήγαινε καλά η Τουρκία..

Previous Article

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΑΛΤΑΪ

Next Article

OTAN TO ΔΥΝΑΜΙΤΑΚΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *