Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκοι στρατιώτες έσπασαν τάφους ανταρτών μπροστά στα μέλη των οικογενειών τους…

0 σχόλια Share:

Οι Τούρκοι στρατιώτες έσπασαν τους τάφους μπροστά στα μάτια των οικογενειών

Το μίσος του τουρκικού κράτους-εισβολέα δεν έχει όριο στο μίσος του προς τους Κούρδους. Στρατιώτες του εισβολέα τουρκικού στρατού, πήγαν σε έναν οικισμό του Έρτζις και εκεί κάλεσαν τις οικογένειες δύο ανταρτών που είχαν πέσει μάρτυρες και μπροστά στα μάτια τους έσπασαν τις ταφόπλακες επειδή έγραφαν πάνω και την κωδική ονομασία των θανόντων.

Επίσης στο Βαν, Τούρκοι στρατιώτες που πέρασαν από οικισμούς, κατέγραψαν τις οικογένειες που έχασαν σε συγκρούσεις τα παιδιά τους όπως και τους σχετικούς τάφους. Στο Έρτζιες μπροστά στα μάτια των οικογενειών κομματιάστηκαν δύο τάφοι.  Τάφοι που στην ταφόπλακα περιέχουν είτε την κωδική ονομασία του αντάρτη, είτε κάποιο λάβαρο ή σημαία, πρώτα καταγράφεται με βίντεο από τους Τούρκους στρατιώτες και έπειτα κατεδαφίζεται.

Στο Έρτζις στρατιώτες που μετέβησαν χτες σε νεκροταφείο, κατέγραψαν πρώτα με κάμερα, ακολούθως κάλεσαν τις οικογένειες των δύο μαρτύρων και αφού τους είπαν πως δεν μπορούν να γράφουν την κωδική ονομασία, κομμάτιασαν τις ταφόπλακες.

Άτομο που δεν θέλησε να δώσει τα στοιχεία του περιέγραψε ως εξής αυτά που συνέβησαν : Χτες το μεσημέρι στρατιώτες που είχαν μαζί τους και τον κοινοτάρχη μετέβησαν στο νεκροταφείο. Εκεί για κάποιο διάστημα κατέγραψαν με κάμερες τους τάφους αυτών που είχαν σκοτωθεί σε συγκρούσεις και μετά κάλεσαν εκεί τις οικογένειες των θανόντων. Εκεί τους ρώτησαν για ποιο λόγο έγραψαν στην ταφόπλακα πως ¨έπεσαν μάρτυρες¨ και γιατί έγραψαν και την κωδική ονομασία και μετά τους είπαν πως θα τις κατεδαφίσουν. Παρά το ότι οι οικογένειες είχαν αντιρρήσεις σχετικά με το σπάσιμο αυτό, οι στρατιώτες δεν άλλαξαν γνώμη. Μάλιστα είπαν πως είχαν πάρει εντολές για αυτό και ότι θα γκρεμίσουν κάθε παρόμοιο τάφο. Ακολούθως οι στρατιώτες κατέστρεψαν τις ταφόπλακες. Φεύγοντας μάλιστα προειδοποίησαν τις οικογένειες να μην ξαναγράψουν πάνω στους τάφους.¨

Αυτό το μέτρο που άρχισε πρώτη φορά πριν από δύο μέρες στις επαρχίες Τσαλντιράν, Μουραντίγε, Σαράι και Οζάλπ, συνεχίζεται στο Έρτζις και αλλού. Οι στρατιώτες παίρνουν μαζί τους τον κοινοτάρχη και πηγαίνουν σε νεκροταφεία όπου έχουν θαφτεί  αντάρτες μάρτυρες. Περνάνε 1-1 από όλους τους τάφους και κατάσχουν κάθε σημαία, λάβαρο ή ύφασμα που έχει χρώμα κίτρινο-κόκκινο-πράσινο. Ακολούθως πηγαίνουν στα σπίτια των οικογενειών και παίρνουν τα στοιχεία ταυτότητας ενός μέλους της οικογένειας.  Εκεί προειδοποιούν τις οικογένειες να μην κρεμάσουν ξανά πανιά στους τάφους και να μην γράψουν τίποτε στις ταφόπλακες.

https://anfturkce.com/kurdIstan/tuerk-askerleri-ailelerin-goezue-oenuende-mezarlari-parcaladi-139699

18/4/2020

Previous Article

Μειώνονται οι γεννήσεις και στην Τουρκία

Next Article

Νύχτα τρόμου στη Χίο με επεισόδια από λαθρομετανάστες !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *