Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΑΦΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ…

0 σχόλια Share:

Βαρβαρότητα του ΑΚΡ : Φρίκη στις κηδείες και στα νεκροταφεία

Ο ρατσισμός κι η απανθρωπιά του ΑΚΡ δεν στοχεύει μόνο τους ζωντανούς Κούρδου αλλά και τους νεκρούς.  Τα σώματα των θανόντων ανταρτών είτε δεν δίνονται στις οικογένειες, είτε βασανίζονται κι οι τάφοι τους καταστρέφονται.

Μόνο τους τελευταίους μήνες, πολλά νεκροταφεία καταστράφηκαν από τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ πολλοί σοροί αφήνονται για καιρό στα νεκροτομεία. Κάποια από τα σώματα των ανταρτών δίνονται στις οικογένειες μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με το παράρτημα Ντιγιαρμπακίρ της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πρώτο μισό του έτους, τουλάχιστον 5 φορές καταστράφηκαν νεκροταφεία. Το ίδιο παράρτημα ανακοίνωσε πως επίσης εντός του έτους βρέθηκαν αντιμέτωποι με παραδείγματα στα οποία δεν αποδίδονταν στις οικογένειες τα σώματα νεκρών.

Αυτή η φρίκη του ΑΚΡ δεν συνέβη πουθενά στον κόσμο και σε καμία περίοδο. Ακόμη και στους πιο σκληρούς πολέμους οι εχθρικές δυνάμεις δεν σκεφτόταν καν να επιτεθούνε στους νεκρούς και τα νεκροταφεία. Ενώ το  ΑΚΡ με το μίσος του κατά των Κούρδων, αποτελεί μια δύναμη βαρβαρότητας που δεν συνάδει με τις αξίες της ανθρωπιάς.

Η ΤΥΡΡΑΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚE ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΪΡΑΜΙ

Εκατοντάδες σοροί ατόμων που πέθαναν στο Κουρδισταν, κατά την αντίσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά διάρκεια  της απαγόρευσης κυκλοφορίας που κηρύχτηκε μετά από τις 24 Ιουλίου 2015, αφέθηκαν στα νεκροταφεία αγνώστων.

………………….

TON ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ

Ο Ραμαζάν Ατές σκοτώθηκε πολεμώντας κατά της ISIS στην Β.Συρία και θάφτηκε στην επαρχία Κουρταλάν του νομού Σίιρτ. Αλλά η εισαγγελία για να πάρει δείγμα DNA διέταξε την εκταφή. Η σορός  του βγήκε και μετά το τεστ DNA παραδόθηκε και αλί στην οικογένεια του

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ

Στο Μπαγλάρ του Ντιγιαρμπακίρ, άγνωστος ή άγνωστοι επιτέθηκαν σε τάφους μαχητών του HPG. Σε άλλους τάφους ζωγράφισαν πάνω στις φωτογραφίες των θανόντων και σε άλλους τους έβαψαν με μαύρο σπρέι. Επίσης με λευκή μπογιά  έσβησαν τις κωδικές ονομασίες των θανόντων, ενώ έσπασαν και κάποιες ταφόπλακες

…………..

Τάφοι ανταρτών που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και βρισκόταν στο νεκροταφείο Ασρί της επαρχίας Ντιγιαντίν του νομού Άγρι, δέχθηκαν επίσης επίθεση.  Ταφόπλακες καταστράφηκαν και ξηλώθηκαν από την θέση τους.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως Τούρκοι αστυνομικοί και στρατιώτες, ήρθαν στο νεκροταφείο και κατέστρεψαν τους τάφους. Μάλιστα κατά την ώρα του περιστατικού, παρών ήταν και ο έπαρχος Σαλίχ Γιασάρ. Ακόμη και τα μαραμένα πια λουλούδια που είχαν αφήσει οι οικογένειες των θανόντων, τα πέταξαν μακριά.

Καταστράφηκαν επίσης τάφοι ανταρτών του HDP στο νεκροταφείο Καρσιγιακά στην επαρχία Τατβάν του νομού Μπίτλις. Ταφόπλακες ξηλώθηκαν και κάποιες από αυτές τις έσπασαν.

ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Το νεκροταφείο που βρίσκεται στην στον οικισμό Ορμάμ της επαρχίας Γιουξέκοβα του νομού Χακκάρι, καταστράφηκε για 5η φορά από τις ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας.

Τάφοι μελών των HPG/YJA-STAR και YPG/YPJ, όπως και του δασκάλου Σουλεϊμάν Ακσού που σκοτώθηκε στην σφαγή του Σούρουτς, καταστράφηκαν συνοδεία δεκάδων θωρακισμένων οχημάτων.

………………..

Στο νεκροταφείο Γκαράν του χωριού Γιουκαρί Ολέκ του νομού Μπίτλις, χωρίς να είναι ενήμερες οι οικογένειες, ξεθάφτηκαν 267 σοροί και στάλθηκαν στην Ιατροδικαστική Κωνσταντινούπολης. Το παράρτημα Μπίτλις της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανακοίνωσε πως οι τάφοι αυτών των ατόμων καταστράφηκαν με μπουλντόζες.

…………………

https://anfturkce.com/rojava-surIye/akp-barbarligi-cenazelere-ve-mezarliklara-vahset-115179

28/10/2018

Previous Article

ΕΦΕΡΝΕ ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Next Article

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΤ-ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ISIS ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *