Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Πέταξαν από το ελικόπτερο δύο πτώματα, εμένα και τον Σερβέτ¨….

No Comments Share:

Οσμάν Σιμπάν : Μας πέταξαν μαζί με δύο πτώματα από το ελικόπτερο ανάμεσα σε στρατιώτες

Ο Οσμάν Σιμπάν ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Τσατάκ και αργότερα πετάχτηκε από ελικόπτερο, δήλωσε: “Οταν φτάσαμε κοντά σε περιοχή που είπαν πως είναι στρατόπεδο από τον ασύρματο, είπαν “Υπάρχουν τρομοκράτες στο ελικόπτερο”. Η άλλη πλευρά είπε “Κατεβάστε τους”. Τότε πέταξαν πρώτα τα πτώματα και μετά εμάς από το ελικόπτερο”.

Ο Οσμάν Σιμπάν που γλίτωσε βαριά τραυματισμένος, περιέγραψε το τι συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου όταν μαζί με τον Σερβέτ Τουργκούτ, τους συνέλαβαν στρατιώτες που είχαν βγει για επιχείρηση στην περιοχή Τσατάκ του νομού Βαν. Ο Σιμπάν περιγράφοντας το τι συνέβη τη μέρα του περιστατικού είπε πως ο ίδιος μαζί με τα παιδιά, τα ανίψια και άλλους χωρικούς, καθόταν και έπιναν τσάι. Περιγράφει πως ενώ έπιναν τσάι, είδε να έρχονται οι στρατιώτες που είχαν μαζί τους τον Σερβέτ Τουργκούτ : “Είδαμε πως είχαν φέρει τον Σερβέτ. Δίπλα του υπήρχαν 6-7 στρατιώτες. Δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό. Όταν ήρθαν δίπλα μας είπαν το όνομά μου και εγώ σήκωσα το χέρι μου.”. … Ο Σιμπάν ανέφερε πως τον Τουργκούτ τον ρώτησαν τρεις φορές ,”Αυτός είναι ο Οσμάν Σιμπάν;” Και αυτός απάντησε θετικά. Ζήτησαν την ταυτότητά μου. Όταν τους την έδωσα με ρώτησαν “Τον Σέρβερ Τουργκούτ τον γνωρίζεις;”. Τους είπα πως τον γνώριζα. Τότε αμέσως με άρπαξαν. Μας απομάκρυναν σέρνοντας μας. Μας έβγαλαν από το χωριό και μας πήγαν σε σημείο όπου υπάρχουν χορτάρια. Όταν φτάσαμε εκεί υπήρχαν και άλλοι στρατιώτες. Άναψαν φωτιά. Ο καπνός ανέβηκε και το ελικόπτερο ήρθε. Στο ελικόπτερο υπήρχαν μερικοί στρατιώτες. Ένας στρατιωτικός που κατέβηκε από το ελικόπτερο είπε σε έναν άλλον, “Αυτόν τον π******* γιο τον έφερες;”. Ο άλλος απάντησε θετικά. Μετά κατέβηκαν στρατιώτες οι οποίοι πήδηξαν πάνω μας και μας επιτέθηκαν. Εμένα με έδειραν. Μου έριχναν γροθιές στο πρόσωπο και στα μάτια μου”.

“Πέταξαν από το ελικόπτερο δύο πτώματα εμένα και τον Σερβέτ”

Ο Σιμπάν περιγράφει αυτά που έζησε ως εξής : “Αργότερα μας ανέβασαν στο ελικόπτερο. Εκεί Είδαμε ότι υπήρχαν και δύο πτώματα. Τα πτώματα δεν ήταν στρατιωτών. Με χτυπούσαν στο πρόσωπο και μου έλεγαν “Μην κοιτάς δεξιά-αριστερά”. Μιλούσαν με κάποιον στον ασύρματο. Από τον ασύρματο ήρθε η εντολή “Κατεβάστε τους στο στρατόπεδο”. Όταν φτάσαμε κοντά σε περιοχή που είπαν πως είναι στρατόπεδο από τον ασύρματο, είπαν “Υπάρχουν τρομοκράτες στο ελικόπτερο”. Η άλλη πλευρά τους είπε “Κατεβάστε τους”. Τότε πέταξαν πρώτα τα πτώματα και μετά εμάς από το ελικόπτερο. Όταν πέσαμε κάτω, οι στρατιώτες ήρθαν από πάνω μας. Άκουσα έναν να λέει πως “ο τρομοκράτης ακόμα ζει” και μετά θυμάμαι πως μας επιτέθηκαν. Τα μετέπειτα δεν τα θυμάμαι. ” Ο Σιμπάν ανέφερε πως είναι τρεις τέσσερις μέρες που συνήλθε και είπε πως “νωρίτερα το μυαλό μου δεν ήταν στα καλά του. Γνώριζα αυτούς που ερχόταν σε μένα επίσκεψη αλλά τους έβλεπα ως τέσσερα άτομα”.

Osman Şiban: İki cenazeyle birlikte bizi helikopterden askerlerin arasına attılar – Mezopotamya Ajansı   2/11/2020

Σχ. Την άλλη φορά που θα μας έρθει Τούρκος αξιωματούχος και θα μιλήσει για ανθρώπινα δικαιώματα, καλά θα είναι ο Έλληνας ομόλογός του αντί να κοιτά σαν χάνος, να του θυμίσει πως τουλάχιστον στην Ελλάδα, οι στρατιώτες δεν πετάνε πτώματα και ανθρώπους από τα ελικόπτερα…

Και όλες αυτές οι πληρωμένες γραφίδες στην Θράκη που ενοχλήθηκαν από την άσκηση του Ε.Σ. στην Γλαύκη, για όλα αυτά φυσικά και δεν γράφουν τίποτε…

Previous Article

H Γαλλία θα απαγορεύσει τις οργανώσεις των Γκρίζων Λύκων

Next Article

Εμπρησμός στην Σάμο…. Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *