Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜA ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

No Comments Share:

 

 

Προφυλακισμένη πολιτική γραμμή: 9 βουλευτές και σχεδόν δύο χιλιάδες μέλη του HDP βρίσκονται στην φυλακή, καθημερινά σχεδόν και μια εκδίκαση!

9 βουλευτές και σχεδόν δύο χιλιάδες μέλη του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος  της αντιπολίτευσης βρίσκονται στις φυλακές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Μεσοποταμία, φέτος συνελήφθησαν συνολικά 24 βουλευτές, κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ άλλοι αποφυλακίστηκαν.

Ακόμη αυτή την στιγμή στην φυλακή βρίσκονται οι αναπληρωτές πρόεδροι του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουξεκντάγ.

Φέτος σχετικά με τους βουλευτές του HDP (είτε κρατούμενους είτε ελεύθερους) διεξήχθησαν 330 δίκες.
Η υπόθεση του προφυλακισμένου από πέρσι τον Νοέμβριο Ντεμιρτάς, εκδικάστηκε 399 μέρες μετά από την φυλάκιση του, αλλά στην δίκη δεν μετέφεραν εκεί τον Ντεμιρτάς.

Τα μέλη του HDP απέρριψαν την περίπτωση να συνδεθούν με την δίκη διαμέσου του συστήματος SEGBIS (σχ. ιστολ. : ζωντανή σύνδεση φυλακών με δικαστήριο) και με διάφορες δικαιολογίες δεν τους μετέφεραν στις εκδικάσεις.

Καταρχήν στις 21/2 μετά από την Γιουξεκντάγ,  κρίθηκαν έκπτωτοι της βουλευτικής τους ιδιότητας,  οι βουλευτές Ντιγιαρμπακίρ-Νουρσέλ Αϊντογάν, Σίιρτ-Μπεσιμέ Κοντζά, Σιρνάκ-Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ και Βαν-Τουγμπά Χεζέρ Οζτούρκ.

Συλλήψεις και προφυλακίσεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία του HDP, στο διάστημα από 1 Φεβρουαρίου έως 24 Νοεμβρίου, συνελήφθησαν τουλάχιστον 6.750 μέλη του κόμματος και προφυλακίστηκαν 1684.

Επίσης από τις 24/7/2014 ως τώρα, σε αστυνομικές επιχειρήσεις κατά του κόμματος HDP, συνελήφθησαν 10.965 μέλη και προφυλακίστηκαν 3.277 άτομα.

Το HDP φέτος υπέβαλλε στην βουλή 2.262 επερωτήσεις, 279 προτάσεις για έρευνα και 27 προτάσεις νόμου.

Tutuklu siyaset: HDP’li dokuz vekil ve 2 bine yakın üye hapiste; her güne bir duruşma!

26/12/2017

Previous Article

H AΠΟΨΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗΣ ΜΠΙΡΛΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Next Article

O ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *