Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΠΟΡΤΑ¨ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ HDP

No Comments Share:

Δεν επετράπη σε ευρωπαϊκή επιτροπή η επίσκεψη στον Ντεμιρτάς: Πάλι θα έρθουμε

EDIRNE F TIPI YUKSEK GUVENLIKLI INFAZ KURUMUN'DA KALAN HDP ES GENEL BASKANI SELAHATTIN DEMIRTAS'I ZIYARET ICIN GELEN APRUPA PARLAMENTOSU UYELERINE BAKANLIKTAN IZINLERI OLMADIGI GEREKCESIYLE GORUSMELERINE IZIN VERILMEDI. (FOTO: ALI CAN ZERAY/DHA,EDIRNE)

Παρεμποδίστηκε η επίσκεψη που θελαν να κάνουν στον κρατούμενο σε φυλακή της Αδριανούπολης αναπληρωτή πρόεδρος του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του ευρωκοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και από ακαδημαϊκούς.

Η επιτροπή προέβη σε ανακοίνωση μπροστά στις φυλακές.

H ευρωβουλευτής Τζούλι Βαρντ υπογράμμισε πως ένα άτομο εκλεγμένο με δημοκρατικές μεθόδους είναι ανάγκη να χρησιμοποιεί τα δημοκρατικά του δικαιώματα. Αργότερα η Βαρντ υπενθύμισε πως εμποδίστηκαν και παλιότερες επισκέψεις στον Ντεμιρτάς και είπε: Δεν είμαστε η πρώτη ανώτατη επιτροπή στην πύλη αυτής της φυλακής. Τον Νοέμβριο μέλη του κόμματος της σοσιαλιστικής αριστεράς (PES) είχαν θελήσει να συναντηθούν με τον Ντεμιρτάς. Κάθε φορά που ερχόμαστε μας κρατάνε έξω από την πόρτα, αλλά εμείς μέχρι να μας δοθεί άδεια να επισκεφθούμε το δημοκρατικά εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου,φίλο μας και συνάδελφο μας, θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε. Και θα συνεχίσουμε να λέμε στον κόσμο πως απαγορεύτηκε η συνάντηση μας¨

……………….

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ Τόμας Τζέφρι Μίλεϊ, ανέφερε πως θα ετοιμάσει μια αναφορά για τις παραβιάσεις δικαιωμάτων από τότε που τερματίσθηκε η ειρηνευτική διαδικασία ως τώρα, όπως και στο διάστημα προς το δημοψήφισμα. Ο Μίλεϊ είπε: Είναι επείγον να αρχίσει πάλι η ειρηνευτική διαδικασία. Είναι πολύ επείγον να σταματήσει η βία.Το κουρδικό κίνημα ελευθερίας δεν μπορεί να υποστεί στρατιωτική ήττα, είναι ανάγκη να βρεθεί μια πολιτική λύση¨.

Diken 17/2/2017

Previous Article

H ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΝΑΙ Ή ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ…

Next Article

ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΣΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *