Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ , ΜΑΥΡΙΣΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ! ¨

0 σχόλια Share:

Ο μπαμπάς σου ήταν τρομοκράτης, δεν μπορείς να γίνεις αστυνομικός

Όταν ο γιός του τσομπάνη Μαχμούτ Τσελίκ που τον σκότωσαν 20 χρόνια πριν περνώντας τον για μέλος του ΠΚΚ, υπέβαλε αίτημα στην Σχολή Αστυνομίας τον απέρριψαν διότι ¨με βάση τους φακέλους ο πατέρας σου ήταν τρομοκράτης¨.

Το 1992 την ώρα που ο Μαχμούτ Τσελίκ έβοσκε τα ζώα του στην περιοχή Καρακοτσάν του Ελάζιγκ υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα σε αντάρτες του ΠΚΚ και σε δυνάμεις ασφαλείας και περνώντας τον για μαχητή του ΠΚΚ τον σκότωσαν. Μετά τον θάνατο του, του έκοψαν τα αυτιά, του έσπασαν τα πόδια και του φόρεσαν ρούχα ΠΚΚλή. Ο Τσελίκ όταν πέθανε ήταν 23 χρονών, και η ταυτότητα μαζί με τα ρούχα που φορούσε βρέθηκαν αργότερα από κάποιους νέους που είχαν πάει σε λίμνη για ψάρεμα. Οι τότε βουλευτές του κόμματος της Ευημερίας επισκέφτηκαν την οικογένεια για τα συλλυπητήρια. Ο Νετσμετίν Ερμπακάν από το βήμα της βουλής είχε δηλώσει πως ¨Αυτός ο τσομπάνης δολοφονήθηκε και τον εμφάνισαν ως τρομοκράτη¨.

Και ενώ η οικογένεια επί περίπου 20 χρόνια περιμένει να διαλευκανθεί το γεγονός, τους ήρθε ένας ακόμη πόνος όταν ο 20χρονος σήμερα γιός του Μουσταφά Τσελίκ υπέβαλε αίτηση για την Σχολή Αστυνομίας. Ο θείος του ο Σαλίχ Τσελίκ δήλωσε πως όταν ο ανιψιός του υπέβαλε την αίτηση τον απέρριψαν λέγοντας του πως ¨ με βάση τους φακέλους ο πατέρας σου ήταν τρομοκράτης, δεν μπορείς να γίνεις αστυνομικός¨. Μετά από αυτή την απάντηση η οικογένεια έκανε καταγγελία στην εισαγγελία του Καρακοτσάν. Ο Τσελίκ αναφέρει πως από την μήνυση που είχαν κάνει σχετικά με τον θάνατο του αδερφού του μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα και δηλώνει : ¨Τον σκότωσαν εσκεμμένα. Ο αδερφός μου ήταν ένας αθώος τσομπάνης που μόλις είχε τελειώσει και την θητεία του. Η μάνα μου για χρόνια κλαίει για τον θάνατο του αδερφού μου, κοντεύει να τυφλωθεί από το κλάμα. Φτάνει πια, μαύρισε η ζωή μας. Ζητάμε από τους αρμόδιους να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Εφ. Ταράφ 2-2-2012

Previous Article

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΙΑ ;

Next Article

ΠΟΙΝΗ ΙΣΟΒΙΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *