Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

No Comments Share:

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 10-9-2011

Συνεχίζονται οι ετοιμασίες για την χερσαία επιχείρηση

Αμεντ – Μετά την επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ και των αρχηγών των όπλων στην στρατιά και στα σώματα που οργανώνουν την πέρα των συνόρων επιχείρηση, συνεχίζονται οι μεταφορές στρατιωτών σε συνοριακές μονάδες στο Σιρνάκ και στο Χακκάρι.

Και ενώ δεν έχει υπάρξει καμμία απόφαση από τις ΗΠΑ που είναι ο μόνος αρμόδιος για την απόφαση που αφορά μια πέραν των συνόρων επιχείρηση, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει για επαφές με αξιωματούχους του υπουργείου εξωτερικών και με στρατιωτικούς ο Νετσιρβάν Μπαρζανί. Ο υφυπουργός Φεριντούν Σινιρλίογλου το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί για επαφές στο Ιράκ.

Μετά την αεροπορική επιχείρηση του τουρκικού στρατού στα εδάφη του Νότιου Κουρδιστάν στις 17 Αυγούστου, τώρα στην επικαιρότητας είναι η χερσαία και πέραν των συνόρων επιχείρηση.

Εντός της εβδομάδας ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ και οι αρχηγοί των όπλων που τον συνόδευαν επισκέφτηκαν την Διοίκηση της 2ης στρατιάς που είναι αρμόδια για την περιοχή, και ακολούθως επισκέφτηκαν με τη σειρά μονάδες στην Μαλάτια, το Ντιγιαρμπακίρ, την Σίιρτ και στο Χακκάρι.

Και όσο και αν κάποιοι αρθρογράφοι σχολιάζουν ως ¨εθιμοτυπική¨ αυτήν την επίσκεψη, η μεταφορά των στρατιωτών σε αυτές τις συνοριακές ομάδες και η ενημέρωση για τις προηγούμενες συνοριακές επιχειρήσεις, ενδυναμώνουν την πιθανότητα ο τουρκικός στρατός να ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση.

Με βάση τις πληροφορίες του ANF δεν έγινε καμμία απολύτως επαφή με φύλακες χωριών (korucu) και μετανοηθέντες του ΠΚΚ που μετείχαν σε προηγούμενες χερσαίες επιχειρήσεις πέραν των συνόρων. Τοπικές πηγές αναφέρουν πως η χερσαία επιχείρηση πέρα από τα σύνορα πιστεύεται πως θα γίνει τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Νετσιρβάν Μπαρζανί αναμένεται να συζητήσει με αξιωματούχους το θέμα της πιθανής χερσαίας επιχείρησης. Έγινε γνωστό ότι το κόμμα KDK που είναι ενάντιο στην χερσαία επιχείρηση θα θέσει τις απόψεις του σε αξιωματούχους του ΥΠΕΞ και του στρατού.

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Και ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για την χερσαία επιχείρηση συνεχίζεται και η αποστολή των ειδικών δυνάμεων σε συνοριακές μονάδες. Έτσι μεταφέρονται με τρένα από τις δυτικές περιοχές, μονάδες και πυρομαχικά μέσω Μαλάτιας και Ντιγιαρμπακίρ στην γραμμή Χακκάρι-Σιρνάκ, έγινε γνωστό ότι στις πόλεις του Σέμντινλι, της Τσουκούρτζας και στο Ουλούντερε για ένα διάστημα 20 ημερών από το τέλος του Σεπτεμβρίου μέχρι αρχές Οκτωβρίου αναβλήθηκαν οι άδειες των αξιωματικών που ήταν να δοθούνε.

…………………

Previous Article

¨ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ¨

Next Article

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *