Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

0 σχόλια Share:

Σε κρίσιμο κατώφλι η απεργία πείνας

Η επ΄αόριστον απεργία πείνας των κρατουμένων μελών του ΠΚΚ και του PAJK (σημ μεταφρ : Κούρδοι αντάρτες του Ιράν) συμπλήρωσε τον πρώτο της μήνα. Πάνω από 300 κρατούμενοι σε συνολικά 40 φυλακές, πλησιάζουν τον θάνατο. Μεταξύ τους βρίσκονται εξηντάχρονες μάνες, δημοσιογράφοι και ανήλικοι κρατούμενοι που πλέον φτάνουν σε κρίσιμο στάδιο. Την ώρα που το υπουργείο Δικαιοσύνης διατηρεί την σιωπή του, αυξάνουν οι επιθέσεις σε βάρος των κρατουμένων.

Η επ΄αόριστον απεργία πείνας που άρχισε με αιτήματα την διασφάλιση της υγείας, ασφάλειας, όρων ελευθερίας του ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, την κατάργηση της απομόνωσης στην οποία βρίσκεται επί 1 χρόνο και 3 μήνες, και την κατάργηση των πιέσεων σχετικά με την μητρική γλώσσα, πλέον συμπλήρωσε τον πρώτο μήνα της.

Η απεργία πείνας που άρχισε με 70 κρατουμένους, έφτασε τους 300

Η απεργία πείνας άρχισε με 70 κρατούμενους στην επέτειο του πραξικοπήματος στις 12 Σεπτεμβρίου, στις φυλακές Ντιγιαρμπακίρ-Ε, Ντιγιαρμπακίρ-D, Καντίρα Νο 2-τύπου F, Μπόλου τύπου F, Σίιρτ τύπου Ε, Γυναικείες φυλακές τύπου Ε στην Σιίρτ και Ερζουρούμ τύπου Τ.

………………..

Οι κρατούμενοι περνάν το μήνυμα πως ¨η δράση μας θα συνεχιστεί μέχρι την αντιμετώπιση των αιτημάτων μας¨, ενώ μετά τις 5 Οκτωβρίου η δράση τους διευρύνθηκε και σε άλλες φυλακές.

…………………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 12/10/2012

 Σχ : Αλήθεια ακούσατε τίποτε από τα ελληνικά ΜΜΕ ;

Previous Article

ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ Ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…

Next Article

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΥΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

accumsan sit diam in facilisis nunc risus ut