Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ

No Comments Share:

Εφ. Ζαμάν 23-3-2011

Καταχρηστική κρίθηκε  από το δικαστήριο η απόφαση του Γενικού Επιτελείου

Το Διοικητικό Δικαστήριο Μαλάτιας έκρινε ως μη σύννομη την απόφαση του Γενικού Επιτελείου να κηρύξει για ένα διάστημα μια περιοχή στο Τούνζελι ως ζώνη ασφαλείας και την ακύρωσε.

Με βάση τις πληροφορίες ο Αλή Καραμπουλούτ που ζει στον οικισμό Ντοκούζκαγια της περιοχής Ναζιμγιέ του νομού Τούντζελι, προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο Μαλάτιας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Γενικού Επιτελείου να κηρύξει για ένα διάστημα μια περιοχή στο ως ζώνη ασφαλείας.

Το δικαστήριο για να κρίνει, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο το σκεπτικό της κήρυξης της περιοχής (όπου βρίσκεται και η περιοχή του Αλή Καραμπουλούτ) ως ζώνη ασφαλείας, καθώς και πληροφορίες και έγγραφα για την απαγόρευση εισόδου στην περιοχή. Το Γενικό Επιτελείο έστειλε μια ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι η συγκεκριμένη κήρυξη της περιοχής έγινε σε εφαρμογή του άρθρου 32 του νόμου 2565.

Μετά από αυτό το δικαστήριο σε εφαρμογή των υπαρχόντων νόμων, έκρινε πως για να κηρυχθεί μια περιοχή ως προσωρινή στρατιωτική ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να γίνονται εκεί βολές ή ασκήσεις, άρα δεν υπάρχει η απαιτούμενη νομική βάση στην συγκεκριμένη κήρυξη.

Μετά από αυτό το δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση για κήρυξη στρατιωτικής ζώνης ασφαλείας στο Ντοκούζκαγιά.

Previous Article

ΛΙΒΥΗ

Next Article

ΕΟΡΤΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *