Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΙΟΥΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

No Comments Share:

Γκιούλ : Εάν το ΠΚΚ δεν εγκαταλείψει τα όπλα, αυτή η ιστορία θα αρχίσει ξανά

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ σε δηλώσεις που έκανε στην Λετονία, είπε πως εάν το ΠΚΚ δεν εγκαταλείψει τα όπλα, η τρομοκρατία θα αρχίσει ξανά.

 Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ρίγα, προχτές το βράδυ μιλώντας με δημοσιογράφους, σχολίασε θέματα της επικαιρότητας. Ο Γκιούλ ανέφερε πως για πρώτη φορά η Τουρκία ασχολείται ξεκάθαρα με το κουρδικό θέμα και είπε πως ¨Εάν οι άνθρωποι στα βουνά δεν αφήσουν τα όπλα και δεν γυρίσουν στην κανονική ζωή, τότε αυτή η ιστορία 3-5 χρόνια αργότερα θα αρχίσει ξανά και θα είναι ακόμη πιο άσχημο. Εμείς ως κράτος δεν υποκύπτουμε, αλλά για αυτούς θα είναι πολύ πικρό¨.

 Τις λεπτομέρειες από τις δηλώσεις του Γκιούλ, μετέδωσε ο Σεντάτ Εργκίν :

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ

Για πρώτη φορά η Τουρκία ασχολείται τόσο δημόσια με ένα μεγάλο θέμα, δηλαδή με το κουρδικό θέμα…Με αυτό το θέμα ασχολούμαστε ακόμη από την εποχή της ίδρυσης της Δημοκρατίας. Εάν πάτε στην τελευταία περίοδο, από το 1999 και εντεύθεν πάλι 7 φορές, με αυτήν είναι η 8η , υπήρξαν περίοδοι εκεχειρίας και υπήρξαν συνομιλίες με διάφορες μεθόδους. Και το 199 υπήρξαν διαπραγματεύσεις και αργότερα έγιναν. Αυτά είναι πράγματα που γίνονται πάντα. Πρώτη φορά όμως υπάρχει μια τόσο ανοιχτή κατάσταση στην οποία εισέρχονται όλοι. Εξ αυτού προέρχεται και το εξαιρετικό της κατάστασης. Για πρώτη φορά όποιος αγωνίζεται κατέστη και ομόλογος, ενεπλάκησαν και οι πολιτικοί εκπρόσωποι, και επιστολές πάνε και έρχονται. Τόσο δημόσια. Αυτό είναι κάτι το διαφορετικό.

…………………….

ΤΟ ΠΚΚ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΔΥΝΑΜΗ

Στόχος αυτής της διαδικασίας πρέπει να είναι η ολοκληρωτική περάτωση αυτής της ιστορίας. Και όχι οι άνθρωποι αυτοί να βγούνε από την Τουρκία και να παραμείνουν εκεί ως μια δύναμη. Και αυτό ισχύει είτε πρόκειται για Συρία είτε για Ιράκ, είτε για Ιράν. Οι συγκυρίες συνεχώς αλλάζουν. Διότι εάν παραμείνουν ως έχουν εκεί μιλάμε για μια εύθραυστη κατάσταση διότι μπορεί είτα να υπάρξουν μεταξύ τους ασυμφωνίες και διασπάσεις είτε να χρησιμοποιηθούν από τρίτες χώρες.

…………..

Εφ. Ραντικάλ 3/4/2013

Previous Article

ΟΜΑΔΑ ΤΥΠΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ !

Next Article

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ : Ο ΟΖΑΛ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *