Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΚΚ

0 σχόλια Share:

Το αργότερο μεσοβδόμαδα

Ο πρόεδρος της IHD (Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Τουρκντογάν δήλωσε πως οι εργασίες της επιτροπής που θα μεταφέρουν τα άτομα που απήγαγε το ΠΚΚ, θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας και ότι περιμένουν είδηση από το BDP για το ταξίδι.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση των δημόσιων υπαλλήλων που κρατά ως ομήρους το ΠΚΚ, κάτι που θα γίνει ως συμβολή του ΠΚΚ στην διαδικασία ειρήνευσης. Ο δικηγόρος και πρόεδρος της IHD Οζτούρκ Τουρκντογάν που είναι μέλος της επιτροπής που θα παραλάβει από το ΠΚΚ τους ομήρους και θα τους φέρει στην Τουρκία, δήλωσε πως ¨Στις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας ή το αργότερο στην μεσοβδόμαδα μπορούμε να πάμε¨.

Ο Τουρκντογάν μιλώντας σχετικά με την ημερομηνία της απελευθέρωσης και την σύσταση της επιτροπής είπε τα εξής :

Στην επιτροπή θα υπάρχουν βουλευτές

¨Στην επιτροπή που θα συσταθεί για να παραλάβει τους δημόσιους υπαλλήλους που βρίσκονται στα χέρια του ΠΚΚ, θα περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των İHD, Mazlum- Der, DTK και κάποιοι βουλευτές από το BDP. Aυτή θα είναι η σύνθεση και για αυτή τη δουλειά θα πάει εκεί η επιτροπή. Στην επιτροπή θα συμπεριλαμβάνονται εκτός από εμένα, ο πρόεδρος του τμήματος Ντιγιαρμπακίρ της οργάνωσης μας Ρατζί Μπιλιτζί και ο πρόεδρος της οργάνωσης Mazlum-Der. Πιστεύω πως η επιτροπή θα απαρτίζεται από 6-7 άτομα. Δεν έχω καμία πληροφορία πως ομάδα της ΜΙΤ θα μας συνοδεύσει¨.

………….

Εφ. Ταράφ 10/3/2013

Previous Article

O ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ¨ΠΙΣΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ¨ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Next Article

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *