Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

No Comments Share:

Καλκάν : Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης

Ο Ντουράν Καλκάν, ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα του ΠΚΚ δήλωσε : ¨Αυτή την στιγμή δεν τίθεται θέμα απόσυρσης. Το αντίθετο μάλιστα, οι ευρισκόμενοι στο Ιράκ θέλουν να περάσουν στην Τουρκία.

Ο Καλκάν μιλώντας σχετικά με τις συνθήκες σχετικά με την απόσυρση του ΠΚΚ εκτός της χώρας δήλωσε πως ¨Για να αποσυρθεί το ΠΚΚ μπορεί να πεισθεί είτε με απτά βήματα, είτε μέσω απευθείας επέμβασης του ηγέτη Από. Διαφορετικά δεν πιστεύω πως θα είναι κάτι που θα γίνει τόσο εύκολα¨.

Ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της οργάνωσης και εκ των ιδρυτών μάλιστα του ΠΚΚ ο Ντουράν Καλκάν, μίλησε στο Kürt tv. Ο Καλκάν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόσυρση του ΠΚΚ από την Τουρκία, απάντησε ως εξής :

¨Επιθυμώ να είναι καλά γνωστό στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στα σχετιζόμενα μέλη, πως οι αντάρτες δεν θέλουν να αποσυρθούν. Το αντίθετο ισχύει. Ούτε έχουν τεθεί σε κατάσταση απόσυρσης. Τα σενάρια που ακούγονται δεν έχουν καμία ισχύ. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία εγκυρότητα. Ο καθένας είναι στο πόστο του και σε κατάσταση ανακωχής. Ούτε υπάρχει κάποια νέα εντολή στο αρχηγείο των ανταρτών. Και έτσι δεν έχει δοθεί καμία νέα εντολή και στις μονάδες των ανταρτών. Οι αντάρτες δεν είναι εύκολο να πειστούν να αποσυρθούν.

……………….

Το ΠΚΚ μπορεί να πεισθεί είτε με απτά βήματα, είτε μέσω απευθείας επέμβασης του ηγέτη Από. Διαφορετικά δεν πιστεύω πως θα είναι κάτι που θα γίνει τόσο εύκολα. Κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται έτσι. Δημιουργείται ένα κλίμα πως οι αντάρτες θα το έκαναν εύκολα. Το αντίθετο, μάλιστα οι αντάρτες που είναι στο Ν.Κουρδιστάν λένε πως θέλουν να περάσουν στο Β. Κουρδιστάν. Για να αρχίσει και να προχωρήσει η απόσυρση πρέπει ο Οτζαλάν να απευθυνθεί απευθείας στους αντάρτες. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι. Η ηγεσία μας δεν τα λέει αυτά ως λόγια, ούτε για να εκφοβίσει κάποιους, ούτε για να διασφαλίσει πολιτική ανωτερότητα, ούτε για να εκβιάσει¨.

Εφ. Ραντικάλ 13/4/2013

Previous Article

ΤΟΥΡΚΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΒΙΑΣΜΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *