Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

No Comments Share:

Μαζικές συλλήψεις σε κουρδικά ΜΜΕ από το καθεστώς του κόμματος ΑΚΠ

Σήμερα το καθεστώς του ΑΚΠ οργάνωσε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε κουρδικά ΜΜΕ. Ελεύθερα ΜΜΕ μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Οζγκιούρ Γκιουντέμ, το Πρακτορείο ειδήσεων Dicle, τα Etik Ajans και Gün Matbaası όπως και το Δημοκρατικός Εκσυγχρονισμός έγιναν στόχος , και υπήρξαν δεκάδες συλλήψεις.

 Την εντολή για τις ταυτόχρονες επιχειρήσεις την έδωσε η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης. Μετά από τους εκλεγμένους με το κόμμα BDP, δημοσιογράφους, συνδικαλιστές, υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διανοούμενους, τώρα υπέστησαν την τρομοκρατία του ΑΚΠ τα κουρδικά ΜΜΕ ως σύνολο. Στις επιχειρήσεις αυτές απευθείας στόχοι έγιναν και οι εργαζόμενοι σε αυτά αλλά και οι κατά καιρούς συνεργαζόμενοι με αυτές τις εφημερίδες.

Νωρίς το πρωί έγινε ταυτόχρονη έφοδο στα γραφεία του πρακτορείου Dicle σε Άγκυρα, Ντιγιαρμπακίρ, Βαν, Άδανα και Μερσίνα. Οι έρευνες έγιναν υπό την παρατήρηση του δικηγόρου Σερντάρ Τσελεμπί, ενώ ανακοινώθηκε πως κατασχέθηκε ειδησεογραφικό υλικό, σκληροί δίσκοι και αρχεία ειδήσεων.

Ο δικηγόρος Σερντάρ Τσελεμπί ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους που περίμεναν στην είσοδο πως οι έρευνες και οι συλλήψεις γίνονται με απόφαση του 9ου Κακουργιοδικείου. Την ώρα που μιλούσε οι αστυνομικοί έκλεισαν την πόρτα.

Οι αστυνομικοί στις εφόδους συνέλαβαν δεκάδες άτομα. Ανάμεσα τους μαζί με τα κουρδικά ΜΜΕ βρίσκονται και αντιπολιτευόμενοι δημοσιογράφοι, ο φωτορεπόρτερ του AFP καθώς και ρεπόρτερ της εφημερίδας Βατάν.

Να μερικοί από αυτούς που συνελήφθησαν :

Εργαζόμενοι σε κουρδικά ΜΜΕ : Στην Κωνσταντινούπολη η Αρζού Ντεμίρ (συντάκτης επίσης και του αριστερού αντιπολιτευόμενου πρακτορείου ΕΤΗΑ), Ζεϊνέπ Κουράι (Κωνσταντινούπολη), Ισμαήλ Γιλντίζ (Κωνσταντινούπολη), Σεβίντς Τούντζελι (Σμύρνη) και Ντιλέκ Ντεμιρέλ (Σμύρνη).

Ο φωτορεπόρτερ του AFP Μουσταφά Οζέρ.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Βατάν Τσαγντάς Ουλούς.

Πρακτορείο ειδήσεων Dicle : Φατμά Κοτσάκ (διευθύντρια έκδοσης), Ζουχάλ Τεκινέρ (εξουσιοδοτημένος ιδιοκτήτης), Σαδίκ Τοπάλγολού (Ούρφα), Κενάν Κιρίκαγια ( Άγκυρα), Μαζλούμ Οζντεμίρ (Ντιγιαρμπακίρ), Εβρίμ Κεπενέκ (Βαν), Μπερβεντάν Γιαρούκ (Κωνσταντινούπολη), Σεμιχά Αλανκούς, Σαδίκ Τοπάλογλου, Τσαγντάς Καπλάν και Ομέρ Τσελίκ.

Στο περιοδικό Δημοκρατικός Εκσυγχρονισμός το μέλος του συμβουλίου έκδοσης Νεχιντέ Ερμίς.

Επίσης στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν από το πρακτορείο Etik ο διευθυντής Νταβούτ Ουτσάρ και ο δημοσιογράφος Χουσείν Ντενίζ. Στην έφοδο στο Gün Matbaası ο ιδιοκτήτης Σεραφετίν Σουμελί και οι εργαζόμενοι Φιράτ Νταγιτίμ και Ερτούς Μποζκούρτ

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με βάση τα στοιχεία της Ένωσης ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας 71 δημοσιογράφοι. Η κυβέρνηση του ΑΚΠ μετέβαλε την χώρα στην μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο για δημοσιογράφους.

………………………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 20-12-2011

Previous Article

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ…

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *