Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΟΥΡΔΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ

0 σχόλια Share:

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 28-8-2011 

Ο Αϊχάν που χτυπήθηκε από δακρυγόνο έχασε την ζωή του

ΒΑΝ- Όταν με εντολή του νομάρχη Μουαμέρ Τουρκέρ έγινε επέμβαση στην πόλη Τσουκούρτζα του Χακκάρι έναντι στην μάζα των ανθρώπων που επιθυμούσαν να διαδηλώσουν στα σύνορα ζητώντας το σταμάτημα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο Γιλντιρίμ Αϊχάν-μέλος του BDP έχασε την ζωή του.

Χιλιάδες άτομα από 16 νομούς μεταξύ των οποίων βουλευτές του BDP, δήμαρχοι, μέλη ΜΚΟ, μέλη της πρωτοβουλίας Γυναικών για την Ειρήνη και σύλλογοι γυναικών, θέλησαν να διαδηλώσουν ζητώντας το σταμάτημα των επιχειρήσεων, αλλά δεν δόθηκε άδεια από τις νομαρχίες Σιρνάκ και Χακκάρι.

………………………

Με εντολή του νομάρχη Μουαμερ Τουρκέρ δεν τους επετράπη να μπούνε στην Τσουκούρτζα, και έτσι τα χιλιάδες άτομα έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο χωριό Ναρλί. Εκεί παρά τις συνομιλίες των βουλευτών του BDP με νομαρχιακούς και στρατιωτικούς αρμόδιους αποτέλεσμα δεν υπήρξε και έτσι χιλιάδες άτομα άρχισαν καθιστική διαμαρτυρία.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΙΣΕΛ ΤΟΥΓΛΟΥΚ ;

Μετά από αυτό και με εντολή νομάρχη, οι στρατιώτες επιτέθηκαν με δακρυγόνα.

Με βάση αυτά που διηγούνται αυτόπτες μάρτυρες, ένας υπέρβαρος με γυαλιά και λευκό δέρμα λοχαγός στόχευσε με το δακρυγόνο την βουλευτή Αϊσέλ Τουγλούκ αλλά πέτυχε και τραυμάτισε το μέλος του BDP από την πόλη Βαν, Γιλντιρίμ Αϊχάν.

Καθώς η επίθεση στον κόσμο συνεχιζόταν, ο Αϊχάν βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε πρώτα στην Τσουκούρτζα και μετά με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της πόλης Βαν. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν σώθηκε.

.

Previous Article

1342 ΥΠΟΠΤΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 20 ΕΤΩΝ

Next Article

ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *