Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TO ΛΕΡΩΜΕΝΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΙΑ

0 σχόλια Share:

Το λερωμένο μητρώο της Τουρκίας σχετικά με τα αέρια

Την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών Σαχίν ισχυρίζεται πως τα αέρια τύπου CS δεν είναι επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων και ότι δεν έχει υπάρξει περιστατικό θανάτου από αυτά τα αέρια, τεκμηριώθηκε πως ο τουρκικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές αέρια ενάντια στους αντάρτες. Η Άγκυρα που έχει παραδεχθεί πως διαθέτει χειροβομβίδες τύπου CS, το 2011 είχε υποσχεθεί προς τον OPCW πως θα τα κατέστρεφε. Μέχρι τώρα όμως δεν υπήρξε κάποιος έλεγχος σχετικά με τον αν αυτή η υπόσχεση εκπληρώθηκε ή όχι.

Το CS προκαλεί σοβαρό ερεθισμό στα μάτια, δάκρυα, φτέρνισμα, δύσπνοια και συχνό βήχα. Εάν αυξηθεί η δόση και χρησιμοποιηθεί σε κλειστούς χώρους μπορεί να προκαλέσει θανάτους. Παρά τα αποτελέσματα αυτά, ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναϊμ Σαχίν υπερασπίστηκε την χρήση του δακρυγόνου-όπλου CS που χρησιμοποιεί η αστυνομία σε όλες τις κοινωνικές διαμαρτυρίες.

Ο Σαχίν απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή του CHP Μεχμέτ Κεσίμογλου σχετικά με την χρήση των χημικών από την αστυνομία είπε τα εξής : Η εταιρία η οποία παράγει το αέριο CS στο έγγραφο ασφαλείας που παραδίδει αναφέρει πως ¨Η χρήση από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό δεν προκαλεί βλάβη στην ανθρώπινη υγεία.¨ Στα πλαίσια αυτά και σύμφωνα με τα αρχεία μας, δεν έχει υπάρξει περιστατικό θανάτου από τα συγκεκριμένα αέρια κατά την χρήση τους από την Αστυνομία.¨

11 ΜΑΪΟΥ 1999 ΜΠΙΛΙΚΑΝ…

Ενώ λοιπόν υποστηρίζεται πως το αέριο ΟC είναι απολύτως φυσικό προϊόν και δεν προκαλεί καμία μόνιμη βλάβη στην υγεία, ο τουρκικός στρατός κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, χρησιμοποιεί χημικά αέρια ενάντια στους Κούρδους αντάρτες. Στις 11 Μαΐου 1999 ο τουρκικός στρατός δολοφόνησε 20 αντάρτες σε μια σπηλιά στην περιοχή Μπαλικαγιά του νομού Σιρνάκ. Επικεφαλής τότε της επιχείρησης ήταν ο μετέπειτα άνθρωπος του Ερντογάν που τοποθετήθηκε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Νετζντέτ Οζέλ

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Roj Tv, ακούγεται ασύρματη συνομιλία στρατιώτη που λέει τα εξής : ¨Λόγω της χρήσης βομβών αερίου, στρατιώτες που θα εισέλθουν στην σπηλιά διατρέχουν κίνδυνο δηλητηρίασης. Περιμέναμε μια μέρα πριν να μπούμε μέσα αλλά η επίδραση ακόμη διαρκεί¨. Στο βίντεο φαίνεται επίσης ο Οζέλ ο οποίος ενημερώνεται στο σημείο της επιχείρησης.

 

Τα αέρια τα πούλησε η Γερμανία

Κάποια τεμάχια βομβών αερίων που βρέθηκαν στην περιοχή μέσω της Ερυθράς Ημισελήνου δόθηκαν στον ανταποκριτή του καναλιού ZDF. Αργότερα τα απομεινάρια αυτά εξετάστηκαν από το πανεπιστήμιο του Μονάχου. Στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου εντοπίστηκαν στα τεμάχια αυτά ίχνη αερίου CS.

Το ZDF έφερε το θέμα στις οθόνες, ανακοινώνοντας μάλιστα ως οι βόμβες αυτές παρήχθησαν από την γερμανική εταιρία Buck & Depyfag και το 1995 πουλήθηκαν στην Τουρκία. Σύμφωνα με την συνθήκη για τα χημικά όπλα που υπέγραψε η Τουρκία το 1997, οι βόμβες-δακρυγόνα επιτρέπονται μόνο για τις διαδηλώσεις. Απαγορεύεται η χρήση τους στις ένοπλες συγκρούσεις.

 Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ¨ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ¨ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

Το αγγλικό Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ με αναφορά που ετοίμασε τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε δώσει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα θανατηφόρα αέρια. Σύμφωνα με την αναφορά αυτή η τουρκική εταιρία ΜΚΕΚ παρήγαγε και πούλησε στο εξωτερικό βόμβες διαμετρήματος 120mm αερίου CS. Μάλιστα τα αέρια παρουσιάστηκαν και σε έκθεση στρατιωτικού υλικού που είχε γίνει στην πόλη Καπστνάντ της Νοτίου Αφρικής.

Στην αναφορά περιλαμβάνεται έγγραφο με το οποίο ο μόνιμος εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης στο OPCW (Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων) Ουγούρ Ντογάν παραδέχεται ότι η Τουρκία παρά το ότι ήξερε την απαγόρευση, και παρήγαγε και χρησιμοποίησε αυτά τα αέρια. Ο Τούρκος εκπρόσωπος εγγυήθηκε επίσης πως οι συγκεκριμένες βόμβες θα καταστραφούνε.

…………..

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ  16/8/2012

 

Previous Article

ΙΦΤΑΡ ΣΤΟΝ ΚΕΧΡΟ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΙΟΥΛ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *