Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ…

No Comments Share:

 

Κριτική από την Γαλλία: Νόμιμες οι ανησυχίες για την ασφάλεια, αλλά η επιχείρηση στο Άφριν δεν είναι δικαιολογημένη 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, δήλωσε πως η στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν δεν είναι δικαιολογημένη.

Η Γαλλία στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στην ISIS στην Συρία, είχε παράσχει στήριξη με όπλα και εκπαίδευση στις πολιτοφυλακές των οποίων ηγούνταν το YPG. Επίσης διαθέτει στην περιοχή δεκάδες στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων. Από την αρχή της επιχείρησης στο Άφριν η Γαλλία έχει επιφυλάξεις.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς στην χτεσινή του ομιλία στην βουλή ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε στην στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν

Ο υπουργός Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, χαρακτήρισε την κατάσταση εκεί ¨σοβαρή και κρίσιμη¨ και εξέφρασε την ανησυχία του πως προκαλείται μείωση στην δύναμη των επιχειρήσεων κατά της ISIS.

O Γάλλος υπουργός είπε τα εξής:¨ Πρέπει να αναφερθεί πως όσο και αν οι ανησυχίες της Τουρκίας για την συνοριακή της ασφάλεια είναι νόμιμες, αυτό σίγουρα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επιχείρηση της στο Άφριν. Η αποφασιστικότητα στο θέμα μας αυτό οφείλεται στην πολύ παλιά μας σχέση με τους Κούρδους και στον ζωτικό ρόλο που έπαιξαν οι Κούρδοι στην ανάκτηση της Ράκκα.¨

Η Γαλλία είχε αναφέρει πως η 30 ημερών απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφορούσε και το Άφριν και είχε ασκήσει σκληρή κριτική κατά της Τουρκίας.

Fransa’dan eleştiri: Güvenlik kaygıları meşru ama Afrin harekatı haklı değil

Σχ: Στα λόγια όλοι είναι καλοί αλλά στις πράξεις δεν διακρίνουμε κάποια ουσιαστική στήριξη των Κούρδων.

Previous Article

ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΑΘΩΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

Next Article

ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ, ΤΟΝ ΕΣΦΑΞΑΝ ΣΑΝ ΑΡΝΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *