Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΛΟΓΩ FACEBOOK

0 σχόλια Share:

Προφυλάκιση μαθητή λυκείου λόγω facebook

Μερσίνα- Ο 16χρονος μαθητής 2ης λυκείου Φερχάτ Σαμπάχ προφυλακίστηκε καθώς ο εισαγγελέας θεώρησε πως επειδή έκανε κάποιες κοινοποιήσεις παράνομης οργάνωσης στο facebook, είναι και ο ίδιος μέλος ¨παράνομης οργάνωσης¨.

Το ΑΚΠ από την μια με τους ισχυρισμούς για ¨δικαστική μεταρρύθμιση¨ αφήνει ελεύθερους τους δολοφόνους και από την άλλη συνεχίζει με αστείες δικαιολογίες να φυλακίζει Κούρδους (παιδιά και μαθητές).

Ο 16χρονος μαθητής 2ης λυκείου Φερχάτ Σαμπάχ, κάτοικος της συνοικίας Σεβκετσουμέρ και καταγόμενος από το Ερούχ της Σιιίρτ, συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα μετά από έφοδο στο σπίτι του. Αργότερα προσήχθη ενώπιον του 4ου Πρωτοδικείου Μερσίνας με κατηγορίες για ¨διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης¨ και ¨μέλους παράνομης οργάνωσης¨.

Ο Σαμπάχ που κατηγορείται για κοινοποιήσεις υπέρ της οργάνωσης, και για ρίψη μολότοφ σε επιχείρηση, αναφέρει πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν ανήκει στον ίδιο, ότι δεν πέταξε μολότοφ σε μαγαζί και ότι δεν είναι αυτός που φαίνεται στις φωτογραφίες που του έδειξαν. Ο Σαμπάχ στην υπεράσπιση του ζήτησε να μην κρατηθεί μέχρι την δίκη του διότι είναι ανήλικος.

Το δικαστήριο κρίνοντας πως υπήρχε περίπτωση ο 16χρονος να διαφύγει και ότι οι κοινοποιήσεις στο facebook και οι φωτογραφίες από το περιστατικό με την μολότοφ του μοιάζουν, αποφάσισε την προφυλάκιση του.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων πριν από λίγο καιρό έστειλε οδηγία προς τους εισαγγελείς λέγοντας πως οι αναρτήσεις στο facebook δεν μπορούν να θεωρηθούν στοιχεία.

……………………

 Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 18/7/2012

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Next Article

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *