Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΜΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ¨ΠΙΣΤΟΥ¨ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ…

No Comments Share:

¨Στο Τελ Χαλάφ μας εκπαίδευαν απόστρατοι Τούρκοι αξιωματικοί¨

99d9c058b12fa56b3c12e3f86269c311_DSC_4265

Άτομο το οποίο το οποίο είχε μεταφερθεί και είχε πολεμήσει κατά των Κούρδων στην Ροζάβα μέσα από την συμμορία του Μετώπου Ελ Νούσρα, αφού αποχώρησε και μετά, δηλώνει πως στην περιοχή Τελ Χαλάφ- απέναντι από την Τζεϊλανπινάρ τους εκπαίδευσαν ξένοι και Τούρκοι απόστρατοι αξιωματικοί. Το άτομο αυτό που ενεπλάκη σε εγκλήματα στο Δυτικό Κουρδιστάν, αναφέρει πως εντάχθηκε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ÖSO) μέσα από μια ανθρωπιστική οργάνωση που μετέφερε βοήθεια στον (ÖSO) στο Χαλέπι και στο Τελ Αμπιγιάτ, και ότι του έδωσαν το όνομα ¨Μπιλάλ¨. Ο ¨Μπιλάλ¨ δήλωσε πως όταν βρισκόταν στο Τιλ Ξελέφ, όπλα, πυρομαχικά και τρόφιμα ερχόταν στις συμμορίες από το Ακτσάκαλε και το Τζεϊλανπινάρ (σημ. μεταφρ : τουρκικές πόλεις).

Οι συμμορίες που στέλνονται στην Ροζάβα για να πολεμήσουν ενάντια στους Κούρδους από χώρες όπως Αφγανιστάν, Αίγυπτος, Τσετσενία, Κατάρ και Τουρκία, από τον Ιούλιο και εντεύθεν έχουν κηρύξει ¨τζιχάντ¨ κατά των Κούρδων. Στο πρακτορείο Φιράτ μίλησε άτομο ονόματι ¨Μπιλάλ¨ ο οποίος έμεινε 3 μήνες σε αυτές τις συμμορίες, αρχικά στον ÖSO και μετά στο Μέτωπο Ελ Νούσρα, και περιέγραψε αυτά που έζησε σε Χαλέπι, Τιλ Εμπιγιάτ και Τιλ Ξελέφ.

…………………..

Ο Μπιλάλ αναφέρει πως σε Τιλ Ξελέφ και Εσφέρ Νετζάρ τους εκπαίδευαν στα όπλα και στις βόμβες και ότι ¨μεταξύ μας μιλούσαμε κουρδικά, τουρκικά και αραβικά¨. Υπήρχαν άτομα που τα λέγανε ¨διαταγές¨. Αυτοί ήταν ξένοι. Υπήρχαν και 3 Τούρκοι απόστρατοι αξιωματικοί. Ο ένας εξ αυτών λεγόταν Εμίρ. Ο άλλος μας είπε πως ήταν συνταγματάρχης και ότι είχε πολεμήσει ενάντια στο ΠΚΚ στο Χακκάρι. Εκεί οι στρατιωτικοί αυτοί μας εκπαίδευαν περισσότερα σε βόμβες και όλμους. Δόθηκε εκπαίδευση δύο τριήμερων στις ομάδες. Ενώ βρισκόμασταν εκεί ερχόταν ομάδες που σχηματιζόταν στην Τζεϊλανπινάρ. Οι ομάδες αυτές ερχόταν και εγκαθίστανταν σε χωριά ανάμεσα στην Τιλ Ξελέφ και στην Τιλ Εμπιγιάντ.

………………….

Τα άτομα που τα αποκαλούσαμε ¨διαταγές¨ και οι τρεις αυτού Τούρκοι δεν ήταν συνεχώς δίπλα μας. Συχνά πήγαιναν και ερχόταν στην Τουρκία και στην Τιλ Εμπιγιάντ. Αυτοί ήταν εκείνοι που ρύθμιζαν τα θέματα πυρομαχικών και τροφίμων¨.

………………

Μας έλεγαν πως αυτοί που συλλαμβάνονταν ¨ήταν όλοι Αρμένιοι και άπιστοι¨ αλλά εμείς βλέπαμε πως ήταν άνθρωποι σαν και εμάς

…………….

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 6/9/2013

Previous Article

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ε.Ξ.

Next Article

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *