Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΤΖΑΛΑΝ (;) ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ YPG ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ¨ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ¨!

No Comments Share:

Μετά από 8 χρόνια επετράπη στον Οτζαλάν να συναντήσει τους δικηγόρους του

Δικηγόροι του Νομικού γραφείου Asrιn, ανακοίνωσαν πως στις 2 Μαΐου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές τύπου F στο Iμραλί, για πρώτη φορά μετά τις 27/7/2011, του επετράπη να συναντήσει τους δικηγόρους του.

Στην σχετική ανακοίνωση που έκανε το νομικό γραφείο Asrin, αναφέρεται πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου
……..
Οι δικηγόροι στην ανακοίνωσή τους, κοινοποιούν ένα κείμενο το οποίο φέρει την υπογραφή και του Οτζαλάν, προλογίζοντας το ως εξής : ¨Η συνάντηση στις 2 Μαΐου διηρκεσε περίπου μία ώρα. Ο κύριος Οτζαλάν και οι υπόλοιποι τρεις πελάτες μας, θέλησαν να μας δώσουν ένα έγγραφο που έφερε τις υπογραφές τους. Το εν λόγω έγγραφο, έφτασε σε μας το Σαββατοκύριακο. Το έγγραφο έχει την έννοια ανακοίνωσης προς την κοινή γνώμη, μιας δήλωσης δηλαδή των πελατών μας και έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Η ιστορική περίοδο την οποία διανύουμε έχει ανάγκη από μία βαθιά κοινωνική προσέγγιση. Η επίλυση των θεμάτων χρειάζεται την απομάκρυνση από την κουλτούρα κάθε πόλωσης και συγκρούσεων και την εφαρμογή της μεθόδου των δημοκρατικών διαπραγματεύσεων. Τα προβλήματα της Τουρκίας και τα περιφερειακά προβλήματα μπορούμε να τα επιλύσουμε όχι με πόλεμο, όχι διαμέσου φυσικής βίας, αλλά με την ήπια ισχύ δηλαδή με μυαλό και με πολιτική και πολιτιστική ισχύ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Πιστεύουμε πως οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις παραμένοντας μακριά από την κουλτούρα των συγκρούσεων και στο πλαίσιο της εδαφικής κυριαρχίας της Συρίας, πρέπει να στοχεύουν στην επίλυση των θεμάτων διαμέσου συνταγματικών εγγυήσεων και της τοπικής δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να υπάρχει ευαισθησία και για τις ευαισθησίες της Τουρκίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Εκφράζουμε τον σεβασμό μας για την αντίσταση των φίλων μας μέσα στις φυλακές και έξω από αυτές και επιθυμούμε ιδιαίτερα να σημειώσουμε πως δεν πρέπει να την φτάσουν σε σημείο κινδύνου για την υγεία τους και πιθανού θανάτου. Για εμάς η φυσική, πνευματική και ψυχική τους υγεία είναι πάνω από όλα. Επίσης πιστεύουμε πως η πλέον σημαντική προσέγγιση συνδέεται με την σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη.
…….
Για εμάς το βασικό είναι μία περήφανη ειρηνική και δημοκρατική πολιτική λύση. Τιμούμε όλους όσους ανησυχούν για την κατάστασή μας στο Ιμραλί και γνωρίζουμε πως τους προς τους χρωστάμε ευχαριστίες.
Αμπντουλάχ Οτζαλάν, Χαμιλι Γιλντιρίμ, Ομέρ Χαιρι Κοναρ, Βεισι Άκτας”

http://haber.sol.org.tr/turkiye/ocalan-8-yil-sonra-avukatlariyla-gorusturuldu-262393
6/5/2019
Σχ: Προσέξτε πως το κείμενο του Οτζαλάν και των άλλων ΔΕΝ δόθηκε ιδιοχείρως αλλά προφανώς αφού πέρασε την αναμενόμενη λογοκρισία από τις τουρκικές αρχές. Ομολογουμένως η έκκληση για επίδειξη ευαισθησίας στις ¨ευαισθησίες της Τουρκίας¨ στην Συρία, είναι κάτι που προκαλεί ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες γράφτηκε η επιστολή…
Previous Article

¨Το 1461 δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος στην Τραπεζούντα¨…

Next Article

Αξιοι των προγόνων τους !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.