Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ

No Comments Share:

Όταν ο HPG σταμάτησε την παροχή ενέργειας η Τουρκία προσέφυγε στη Ρωσία

Μετά το σαμποτάζ που έκαναν μονάδες ανταρτών στον αγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου Ιράν-Τουρκίας, οι ενεργειακές γραμμές από ανατολικά και νότια καταστράφηκαν. Η Τουρκία προσέφυγε στην Ρωσία ζητώντας να αυξηθεί η παροχή φυσικού αερίου.

Mετά από το σαμποτάζ που οργάνωσαν αντάρτες του HPG με επίθεση στις 17 Ιουνίου στον αγωγό πετρελαίου Κερκούκ-Γιουμουρταλίκ, στις 28 Ιουνίου έκαναν σαμποτάζ και στον αγωγό φυσικού αερίου Ιράν-Τουρκίας σε σημείο μεταξύ των χωριών Χιντιρλί και Καλεντέρ.

 Μετά από την έκρηξη στον αγωγό Ιράν Τουρκίας, η παροχή από το Ιράν σταμάτησε. Όσο και αν η BOTAŞ ισχυρίζεται πως οι επισκευές θα διαρκέσουν 4-5 μέρες, οι ζημίες φέρεται να είναι μεγαλύτερες. Αυτό δημιουργεί ένα έλλειμμα 27 εκ. κυβικών φυσικού αερίου την μέρα.

Υποχρεώθηκε στην Gazprom

Η Τουρκία μετά από την διακοπή της παροχής λόγω της έκρηξης, ζήτησε από την Ρωσία να αυξηθεί η παροχή. Η Gazprom έστω και αν έδωσε θετική απάντηση εξέφρασε την ανησυχία της για την συμφωνία για νέες ενεργειακές γραμμές που υπογράφηκες μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.

………………..

Μιλώντας σχετικά με το θέμα ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοβ είπε πως η Gazprom και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις είχε απαντήσει θετικά σε ανάλογα αιτήματα της Τουρκίας, δέιχνοντας έτσι πως είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής και συνέχιζε λέγοντας τα εξής : ¨ Η Gazprom σε τέτοιες περιπτώσεις κάθε φορά κάλυψε το κενό και παρείχε μεγαλύτερες από τις ποσότητες που προβλέπονται στις υπάρχουσες συμφωνίες¨.

Ο Κουπριάνοβ βρίσκοντας την ευκαιρία αναφέρθηκε στην συμφωνία που υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες για κατακευή από κοινού του αγωγού Trans-Anadolu από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία, και είπε πως εάν το σχέδιο αυτό ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται το 2018, η Τουρκία σε παρόμοιες περιπτώσεις θα μπορεί να απευθύνεται στο Μπακού.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 30/6/2012

Previous Article

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ 30/6/2012

Next Article

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΣΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *