Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΟΝΑΧΟ 1938-ΑΦΡΙΝ 2018

0 σχόλια Share:

 

Ουμανιτέ: Το Άφριν είναι το νέο Μόναχο της Ευρώπης

Η γαλλική εφημερίδα Ουμανιτέ σε κείμενο της σχολιάζει την εισβολή στο Άφριν , ως ¨Αφριν, το νέο Μόναχο της Ευρώπης¨

Σε άρθρο που φέρει την υπογραφή Ζαν Ζακ Ρεγκιμπιέρ, παρομοιάζεται η στάση των δυτικών κυβερνήσεων για το Άφριν, με την συμφωνία που είχε γίνει με τον Χίτλερ.

Εντύπωση προκαλούν αυτές οι φράσεις στην εφημερίδα: ¨Η σιωπή στο θέμα του Άφριν την ώρα που στη Τουρκία τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθεροτυπία και το κράτος δικαίου καταπατείται περισσότερο από ποτέ, δείχνει μια συμμαχία που υποκύπτει στους δικτατορικούς και επεκτατικούς στόχους του Ερντογάν. Αυτή η υποταγή θυμίζει μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της Ευρώπης.

Την Κυριακή την ώρα που ο τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα έμπαιναν στο Άφριν, ο δημοσιογράφος Τσάρλς Έντερλιν που επί 25 έτη είναι ανταποκριτής του γαλλικού καναλιού  France 2  έγραψε το εξής τουίτ: ¨Πρόκειται για το Μόναχο του κουρδικού λαού¨. Και έθεσε επίσης το εξής ερώτημα: ¨Ποιος παίζει τον ρόλο του Τσάμπερλεν;¨. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και το εξής, διότι θα ήταν κρίμα αν ξεχνιόταν. ¨Ποιος είναι αυτός που παίζει στις διαπραγματεύσεις τον ρόλο που έπαιξε τότε ο Νταλαντιέ;¨.

Πραγματικά αυτά που συνέβησαν στο Μόναχο, παραπέμπουν στο Άφριν. Ας θυμηθούμε αυτή την όχι και τόσο λαμπερή περίοδο της Ευρώπης. Τον Σεπτέμβριο του 1938, έξι μήνες  μετά από την ένταξη και της Αυστρίας στην Γερμανία, οι Εντουάρντ Νταλαντιέ και Νέβιλ Τσάμπερλεν εκπροσωπώντας την Γαλλία και την Αγγλία, υπέγραψαν συμφωνία που επέτρεψε στον Χίτλερ να πάρει την περιοχή της Σουδητίας από την Τσεχοσλοβακία. Και εντέλει εκείνη η χώρα σύμμαχος της Γαλλίας και της Αγγλίας, τεμαχίστηκε. Και ενώ Οι Νταλαντιέρ και Τσάμπερλεν που υποχώρησαν στον Χίτλερ, αναμενόταν να γιουχαϊστούν κατά την επιστροφή τους αλλά τελικά τους υποδέχτηκαν σαν ήρωες. Ο σοσιαλιστής Λεόν-η μεγάλη μορφή ου Λαϊκού Κινήματος σχολιάζοντας αργότερα την συμφωνία του Μονάχου  την είχε χαρακτηρίσει ως ¨άθλιος εφησυχασμός και ντροπή¨.

Όποιος προσπαθήσει να παρομοιάσει εκεί την ιστορική περίοδο-σύμβολο της αθλιότητας και την υποταγής στον ισχυρότερο, με την στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να βρει κοινά σημεία.  Στον αγώνα της Ε.Ε. σε Συρία και Ιράκ κατά του βασικού εχθρού που ήταν η ISIS, η βασική δύναμη ήταν οι Κούρδοι, αλλά τώρα εγκαταλείφθηκαν από τις ευρωπαϊκές χώρες, αυτές που έκαναν το ίδιο για την Τσεχοσλοβακία στο Μόναχο.

Οι Κούρδοι που ήταν η βασική ισχύς της ήττας της ISIS, εναντίον της οποίας αγωνίστηκε η Ευρώπη σε Συρία και Ιράκ, εγκαταλείφθηκαν από τις ευρωπαϊκές χώρες,

https://anfturkce.net/rojava-surIye/humanite-efrin-avrupa-nin-yeni-muenih-i-105270

21/3/2019

Previous Article

ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΒΕΖΥΡΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Next Article

O ΙΤΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *