Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ…

0 σχόλια Share:

¨Το τουρκικό κράτος κλέβει ελιές από το Άφριν!¨

Ο Σαλέχ Ίμπο-αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Γεωργίας του Καντονιού του Άφριν, δήλωσε πως το τουρκικό κράτος κατέσχεσε  τα χωράφια και τις ελιές του κόσμου το Άφριν και ότι ο στόχος τους είναι και τα χρήματα και η δημογραφική αλλαγή.

Ο Σαλέχ Ίμπο-αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Γεωργίας του Καντονιού του Άφριν, σχολίασε στο πρακτορείο ANF, το σχέδιο του τουρκικού κράτους για εκμετάλλευση των ελιών…

Ο Ίμπο είπε πως φέτος θα παραχθούνε περίπου 2.600 εκ. τενεκέδες λάδι από τους 210.000 τόνους ελαιόλαδου και ότι ¨Το τουρκικό κράτος από τις ελιές του Άφριν θα κερδίσει περίπου 80 εκ. $¨.

¨ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ¨

Ο Ίμπο τόνισε πως το τουρκικό κατοχικό κράτος και οι συμμορίες του, κατέσχεσαν τα χωράφια και τις ελιές του κόσμου που εξεδίωξαν με βομβαρδισμούς από το Άφριν και είπε:¨ Μετά από την εισβολή, επί έξι μήνες λόγω της φρίκης που εφαρμόζει το τουρκικό κράτος, ο κόσμος φεύγει και έτσι του κατάσχουν τα χωράφια και τις ελιές. Μπορούμε να πούμε δηλαδή πως το 80% των ελιών στο Άφριν, μεταφέρονται στην Τουρκία δωρεάν, από τις συμμορίες και από την τοπική βουλή που έστησαν. Ακόμη και σε αυτούς που έμειναν τους βάζουν φόρο 2.000 λίρες Συρίας για κάθε δέντρο ελιά¨.

¨ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 80 ΕΚ. $¨

Ο Ίμπο σχετικά με το σχέδιο για την αρπαγή ελιών στην Τουρκία, είπε τα εξής : Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε ως Συμβούλιο Γεωργίας, το τουρκικό κράτος την εποχή της ελιάς επιδιώκει με μη νόμιμο τρόπο να αρπάξει τις ελιές του Άφριν. Φυσικά με την βοήθεια κάποιων ευρωπαϊκών εταιριών, συμμοριών και της δήθεν τοπικής βουλής που έστησαν εκεί. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσουν περίπου 80 εκ. $. Εμείς ως Συμβούλιο Γεωργίας στα περασμένα έτη κάναμε έρευνα. Σύμφωνα με την έρευνα στο Άφριν υπάρχουν περισσότερα από 18 εκ, ελαιόδεντρα. Αυτά παράγουν 14 εκ. τόνους προϊόντος. Φέτος οι βροχές ήταν περισσότερες. Είναι δηλαδή μια χρονιά αφθονίας για τις ελιές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας θα μαζευτούνε 210.000 τόνοι πράσινης ελιάς. Εξ αυτών το 20% γίνεται ελαιόλαδο. Θα συγκεντρωθούνε δηλαδή περίπου 2.600     εκ. τενεκέδες λάδι.

……………..

Στο Άφριν υπήρχαν 218 ελαιουργικές μονάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά από την εισβολή δεκάδες μονάδες λεηλατήθηκαν και τα μηχανήματα τους κλάπηκαν και βγήκαν από το Άφριν.

Οι συμμορίες τα μηχανήματα που έκλεψαν τα μετέφεραν οδικώς μέσω της Εζάζ και της Ιντλίμπ στην Τουρκία.¨

………………..

Από τις 18 Μαρτίου που οι εισβολείς μπήκαν στο κέντρο του Άφριν έως τώρα εκατοντάδες εκτάρια γεωργικών εκτάσεων και δασών έχουν καεί. Πριν ακόμη από την εισβολή το τουρκικό κράτος κατά παράνομο τρόπο είχε κόψει 4.500 ελαιόδεντρα που ήταν στην συνοριακή γραμμή. Από τις 18/3/2018 ως τώρα περισσότερα από 1500 ελαιόδεντρα τα ξήλωσαν και τα μετέφεραν στην Τουρκία.

https://anfturkce.com/rojava-surIye/tuerk-devleti-efrin-zeytinlerini-caliyor-113783

25/9/2018

Σχ: Καλά είναι να μαθαίνουμε τον γείτονα μας. Για θυμηθείτε τι εγραψε ο Τουρκοκύπριος Σενέρ Λεβέντ για το πλιάτσικο που έκαναν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα…

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Previous Article

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΡΩΣΙΑ-ΙΡΑΝ ΚΑΤΑ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Next Article

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΦΤΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ¨ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΝΤΑΙ¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *