Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

No Comments Share:

 

 

Κόσμος από την Αν. Γκούτα μεταφέρθηκε υποχρεωτικά, οι κάτοικοι του Άφριν δεν γυρνάνε

Κόσμος που κατάγεται από την Αν. Γκούτα και κατοικεί στα σπίτια που εγκατέλειψαν οι κάτοικοι του Άφριν, περιγράφει αυτά που ζει: ¨Χάσαμε τα σπίτια μας, μας έφεραν εδώ με το ζόρι¨.

Μετά από την κατάληψη του Άφριν από τον Ελεύθερο Συριακό στρατό που στηριζόταν από την Τουρκία, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και εκεί εγκαταστάθηκαν πολλές οικογένειες, ιδιαίτερα τζιχαντιστών  που τους έφεραν από την Αν. Γκούτα. Σύμφωνα με την στατιστική του ευρισκόμενου στο Λονδίνο Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 35 χιλιάδες άτομα έχουν έρθει από το εξωτερικό και εγκαταστάθηκαν στο Άφριν. Παρά το ότι κάποιοι μένουν σε στρατόπεδα στην ύπαιθρο του Άφριν, οι περισσότεροι μένουν σε σπίτια που εκκενώθηκαν.

Το γαλλικό πρακτορείο AFP συνομίλησε με οικογένειες από την Αν. Γκούτα που εγκαταστάθηκαν σε σπίτια κατοίκων του Άφριν. O Ουμέιχ ελ Σείχ μιλώντας γαλλικά είπε πως ήρθαν στο Άφριν χωρίς να θέλουν. Ο Σείχ συνόψισε ως εξής την κατάσταση : ¨Κανείς δεν θέλει να ζει στο σπίτι του άλλου και να χρησιμοποιεί τα πράγματα του. Όλοι μας θέλουμε να ζούμε στο σπίτι μας και στην πόλη μας, αλλά τα γεγονότα μας ανάγκασαν να ζούμε σε σπίτια που δεν είναι δικά μας. Και στα δικά μας σπίτια ζούνε άλλοι. Αυτή η κατάσταση δεν ισχύει μόνο για εμάς αλλά για όλους στην Συρία.

¨ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΕΔΩ¨

Ο επίσης καταγόμενος από την Αν. Γκούτα Μεχντί Χαϊμούρ που ήρθε στο Άφριν μαζί με τον γιό του λέει πως ¨Εγκαταλείψαμε την Γκούτα και χάσαμε τα σπίτια, τις δουλειές και τα χώματα μας. Υποχρεωθήκαμε να εγκαταλείψουμε την Γκούτα και να έρθουμε εδώ.

Ο 19 ετών Αχμέτ Ελ Μπούρι λέει πως σε περίπτωση που επιστρέψει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα εκκενώσει το σπίτι. Ο Ελ Μπούρι δήλωσε πως ¨Εάν επιστρέψει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είμαστε υποχρεωμένοι να φύγουμε και δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Θα είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε άλλο σπίτι ή να επιστρέψουμε στο στρατόπεδο.

¨ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ¨

Άραγε οι κάτοικοι του Άφριν που παρά την παρουσία του OSO, δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, τι λένε; Ένας από αυτούς ο 57 ετών Οσμάν Χαλίλ , λέει πως οι φίλοι του που αναγκάστηκαν κατά την περίοδο των συρράξεων να εγκαταλείψουν την πόλη, δεν επιστρέφουν και πρόσθεσε: ¨Υπήρξαν οικογένειες από την Γκούτα που ήρθαν και έγιναν γείτονες μας. Με τον κάθε έναν συνομιλήσαμε. Αυτοί ήρθα στο Άφριν αλλά οι πραγματικοί ιδιοκτήτες δεν μπορούν να έρθουν¨.

Ένας άλλος κάτοικος του Άφριν ο Μαχμούντ Χασάν περιέγραψε ως εξής αυτά που βλέπει:  ¨Στο σπίτι του ανιψιού μου ζούνε ξένοι και δεν φεύγουν. Αυτοί που ήρθαν από την Γκούτα είναι καλοί άνθρωποι , μιλάμε μαζί τους και έχουμε ειρήνη μαζί τους. Αλλά αυτό δεν είναι το σπίτι τους, ήρθαν εδώ και ζούνε εδώ και αν έρθει ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποχωρήσουν χωρίς την δημιουργία προβλημάτων¨.

https://www.artigercek.com/afrin-e-zorla-getirildik

29/5/2018

Previous Article

ΤΟ ¨ΦΑΟΥΛ¨ ΤΗΣ ¨ΓΑΛΑΖΙΑΣ¨ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *