Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΜΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ; ¨

No Comments Share:

 

 

¨Οι βόμβες της Τουρκίας οδηγούν τις οικογένειες στις σπηλιές¨

Το τηλεοπτικό κανάλι CNN International, σε εκπομπή με τίτλο ¨Είναι μια σφαγή¨ , συνομίλησε με κατοίκους του Άφριν οι οποίοι μένουν σε σπηλιές και παράγκες διότι τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς των Τ.Ε.Δ.

Η ομάδα του CNN International μετέδωσε τα τεκταινόμενα στο Άφριν σε μια εκπομπή που είχε τίτλο ¨Είναι μια σφαγή-Οι βόμβες της Τουρκίας οδηγούν τις οικογένειες στις σπηλιές¨.  Πολίτες για να προστατευθούν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και από τις βολές του πυροβολικού, εγκαταστάθηκαν σε καταφύγια και σε σπηλιές, ενώ άλλοι μένουν σε παράγκες καθώς καταστράφηκαν τα σπίτια τους. Η ομάδα του CNN συνομίλησε μαζί τους, αναφέροντας παράλληλα πως οικογένειες Κούρδων συγκεντρώνονται μέσα σε σκοτεινές σπηλιές πάνω σε κουβέρτες.

Η ομάδα του CNN κοινοποιεί την πληροφορία των Ηνωμένων Εθνών πως από τις 20/1 και μετά 16.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και περιγράφει ως εξής αυτά που είδαν: ¨Οι δρόμοι της πόλης έρημοι, παλιά αυτοκίνητα, σπίτια που έχουν γίνει ερείπια και μαγαζιά και σπίτια με διάτρητους τοίχους. Ο 10 ετών Μουχάμεντ Χαλίντ μιλά κουρδικά και λέει ¨Δεν ξέρουμε που θα πάμε. Τα αεροπλάνα επί 5 μέρες βομβαρδίζουν. Ρίχνουν πυραύλους και βόμβες. Ο πατέρας μου λόγω των μαχητικών αεροσκαφών δεν θέλει να βγούμε έξω. Για αυτό τον λόγο κοιμόμαστε στην παράγκα, το σπίτι μας καταστράφηκε. ¨ Ο Χαλίντ στέκεται έξω από την παράγκα που χρησιμοποιούν ως καταφύγιο. Γύρω υπάρχουν παιδιά και είναι πολύ χαρούμενα.

¨ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ¨

Η Ουμμού Μουχάμεντ-μητέρα του Χαλίντ, αναρωτιέται για ποιο λόγο ο πρόεδρος Ερντογάν βομβαρδίζει τον λαό.  Μιλώντας στα αραβικά λέει «Τι του κάναμε; Χάσαμε τα σπίτια και τα παιδιά μας, δεν απέμεινε τίποτε…Για ποιο λόγο μας το κάνει αυτό; Δεν είναι ντροπή να ζούνε σε αυτή την κατάσταση; Είμαστε άνθρωποι, έτσι δεν είναι; Γιατί μας το κάνουν αυτό; Αυτό είναι μια σφαγή» και με δάκρυα στα μάτια προσθέτει «Σας παρακαλώ μεταφέρετε στην διεθνή κοινότητα το μήνυμα μας να σταματήσουν οι φόνοι πολιτών. Σταματήστε τις αεροπορικές επιθέσεις και  σταματήστε και αυτόν τον πόλεμο που άρχισε εναντίον μας»¨ .

Η ομάδα του CNN αναφέρει πως η Τουρκία από τις 20/1 κι εντεύθεν συνεχίζει τις επιθέσεις της και παραθέτει τις απόψεις του Δρ. Τζιβάν Μιχεμέντ-αρχίατρου του νοσοκομείου Αβρίν στο Άφριν: «Το νοσοκομείο είναι γεμάτο νεκρούς και τραυματίες. Δεν προλαβαίνουμε. Τα χειρουργεία μας γέμισαν. Κάνουμε 18 εγχειρίσεις την μέρα. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Κάνουμε χρήση όλων των ιατρικών μας υλικών».

Η ομάδα του CNN συναντήθηκε και με πολίτες που έχουν καταφύγει σε σπηλιές και μετέφερε ως εξής αυτά που είδε, παραθέτοντας και δηλώσεις ανθρώπων: ¨Διαφορετική εικόνα συνιστούν οι άνθρωποι που έχουν κρυφτεί σε σπηλιές στο Άφριν. Μια γυναίκα εδώ αναρωτιέται ¨Για ποιο λόγο μας βομβαρδίζουν; Τι θέλουν από εμάς, τι θέλουν από τα μικρά παιδιά; ¨. Νέα κοπελίτσα ονόματι Γιασμίν κρύβεται εδώ μαζί με την  μητέρα της και τα αδέρφια της μετά από τον σκοτωμό του πατέρα τους. Μας λέει πως ¨Εδώ είναι πολύ σκοτεινά και φοβόμαστε πολύ. Κάνουν αεροπορικές επιθέσεις, μα τι τους κάναμε εμείς, εμείς είμαστε παιδιά.¨  Η Φατιμά Μουχάμεντ που φορά μια κόκκινη ζακέτα και ένα μωβ φουλάρι, είναι μια από την ντουζίνα των ανθρώπων που κρύβονται σε αυτή την σπηλιά και λέει τα εξής: ¨Μα τι είδους χώρα είναι αυτή που βομβαρδίζει έτσι τους πολίτες; Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στα σπίτια μας, όλα εξαφανίστηκαν¨.     

https://www.artigercek.com/turkiye-bombalari-aileleri-magaralara-suruyor

2/2/2018

Σχ: Την ίδια εποχή κάποια ελληνόφωνοι θα πάνε να ψωνίσουν από Αδριανούπολη, Κεσσάνη ή Αϊβαλί  ¨γιατί είναι πιο φθηνᴨ λέει… 

Και ψηφίζουν κιόλας να πάρει η ευχή…

Previous Article

ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΑΛΥΧΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ…

Next Article

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ !!!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *